Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sloveniens finalister klara

Slovenien har stått för eurovisionsäsongens absoluta maratonuttagning. Redan i oktober inleddes en serie av uttagningsomgångar under namnet Misija Evrovizija där man under Idol-liknande former har sållat fram de artister som ska få tävla om segern i EMA den 26 januari.

Ikväll var man, äntligen, framme vid den tolfte och sista omgången av Misija Evrovizija. Inför kvällens omgång hade de ursprungliga 32 artisterna bantats ner till tre kvarvarande, vilka nu gjorde upp om de båda platserna i EMA.

De tre återstående artisterna; systrarna Eva och Nika PrusnikNika Zorjan och Eva Boto fick framföra vardera två låtar inom tävlan ikväll, en som de valt själva och en eurovisionvinnarlåt som de tilldelats. Dessutom framförde alla tre sin version av Misija Evrovizijas ledmotiv Čas za nas.

Trots att jag valt att inte följa de elva inledande omgångarna här i bloggen har jag ändå haft ett getöga på tävlingen. Åtskilliga riktigt duktiga artister har åkt ut längs vägen, främst på upploppet, men jag har förundrats över att systrarna Prusnik vecka efter vecka har knuffats vidare - jag tycker det känns som barnprogram och klassens timme så fort de dykt upp på scenen. Tydligen ser slovenerna något som jag inte ser, för ikväll knep de valpiga systrarna en av finalplatserna tillsammans med sextonåriga Eva Boto, en betydligt mer välförtjänt finalist. Jag vet var jag tänker lägga min röst i finalen om dryga två veckor!

Till final (Länkarna går till kvällens framträdanden):
Eva Boto (framförde Kelly ClarksonBecause of you och Ell & NikkiRunning scared)
Eva och Nika Prusnik (framförde Magnificos Samo malo och Ruslanas Wild dances)

Utslagen (Länkarna går till kvällens framträdanden):
Nika Zorjan (framförde BeyoncéListen och Céline DionNe partez pas sans moi

För att få ytterligare koll på hur finalisterna låter kan du kolla några av deras tidigare framträdanden i Misija Eurovizija:
Eva Boto - Use somebody, What a feeling, Whataya want from me, Hush hush.
Eva och Nika Prusnik - Bubbly, Forget you, It's my life, Tik tok.

Sloveniens finalister klara Reviewed by Pierre on 22:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.