Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Åtta minutklipp från Växjö

Ääääntligen får även vi dödliga en liten försmak av vad som kommer att erbjudas från scenen i Vida Arena i Växjö på lördag kväll! SVT har ju släppt de där utlovade minutlånga klippen från dagens repetitioner nu i eftermiddag.

Jag har givetvis kört dem på repeat och tyckt till om de åtta korta minutrarna. Betygen får ni dock vänta med tills vi fått höra hela låtarna på lördag!

1. Sean Banan - Sean Den Förste Banan (Sean Banan, Joakim Larsson, Hans Blomberg, Mårten Andersson)
Här glider kingen in i vad som både som förväntat och befarat verkar vara pruttfnissig euroschlager fullknökad med lika delar barnasinne och vilset testosteron. Allsångspotentialen i refrängen är maximal och jag är redan en smula skraj att snart bli påkommen med att gnola den - för nej det här är inte min grej. Landets tolvåringar må jubla, själv tycker jag mest det är larvigt och lär behöva många drinkar innanför västen innan ett digge-digge-digge-ding-ding-ding får mig att springa mot schlagerdansgolvet. Hur långt den går på lördag beror på hur mycket cash ni låter kidsen ha på mobilen.


2. Abalone Dots - På väg (Abalone Dots (Rebecka Hjukström, Sophia Hogman, Louise Holmer), Viktor Källgren)
Ett befriande lugn efter bananschlagern eller beigt och bara alltför fläckfritt? Frågan är hur Abalone Dots countryfärgade midtempolåt på svenska kommer att tas emot när de startar direkt efter en sådan showöppning. Jag gillar att de sjunger på svenska, men är rädd att det här är för färglöst för att sitta kvar i örat tills alla bidrag spelats igenom och Svensson plockar fram telefonen. Den lär ha betydligt större chanser den söndagförmiddag framöver när den testas för Svensktoppen.


3. The Moniker - I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning) (The Moniker)
Hoppsan! Efter den psykedeliskt färgade soluppgång som hette Oh my God förra året tycker jag det luktar risk för en rejält misslyckad pannkaka när nu the Moniker åter är tillbaka i melodifestivalen. Jag tippar nämligen att de som sitter hemma i tvsofforna och förväntar ännu ett extrovert happy-go-lucky-show blir grymt besvikna när de istället får en svårtillgänglig låt i ett introvert nummer - och vem ska i så fall rösta på det här?


4. Afro-Dite - The Boy Can Dance (Figge Boström, Catrine Loqvist, Johan Lindman)
Kayo, Blossom och Gladys försökte sig visst på en reklamkupp under repet i form av t-shirts med reklamtryck vilket gör att de nu får stå ut med att inte marknadsföras med rörliga bilder. Trist för oss som inte får se vad som rapporteras vara ett proffsigt dansnummer under en gigantisk discokula - men ännu tristare för tjejerna som inte riktigt har en låt som håller måttet på egen hand. Visst svänger det järnet, särskilt som den ligger efter två sömniga nummer - men har låten en refräng? Jag hann inte riktigt fånga den i farten.


5. Dead by April - Mystery (Pontus Hjelm)
Dead by April var det tyngsta som stått på en melloscen när de backade upp Lena Philipsson i ett pausnummer förra året. När de nu är med inom tävlan är det minst lika tungt och inte låter det helt fjärran deras version av Dansa i neon heller. För trots att det handlar om hårda pojkar och tung musik så kommer growlet tillsammans med en melodisk refräng som mycket väl kan hjälpa bandet att träffa på bredden på lördag. Jag tycker det här känns riktigt fräscht och ser fram emot att höra fullversionen! Låten må vara död och bortglömd i april (förlåååt) men jag tror definitivt på ett liv åtminstone till Andra Chansen.


6. Marie Serneholt - Salt & Pepper (Lina Eriksson, Mårten Eriksson, Figge Boström)
Åh, det här känner jag igen! Eller nä förresten, det där var orättvist, för någon plagiat handlar det inte om, men då mina musiköron inte direkt överfylls av pophits i mambotakt är det kanske inte underligt att jag associerar till Alesha Dixons The boy does nothing som jag älskade sönder för tre år sedan. Men visst är likheterna flera. Det rycker ju på precis samma sätt i mina dansfötter och det är ganska exakt lika svårt att låta bli att fånflina när man hör det här. Jag tror kanske inte det här är vad den genomsnittlige tittaren går bananer över på lördag - men jag har gärna fel. Kan du skicka saltet?


7. Thorsten Flinck - Jag reser mig igen (Thomas G:son, Ted Ström)
Jag måste medge att jag genast räknade bort Thorsten Flincks bidrag som ett av de där som bara finns med i tävlingen som ett alibi för den där omtalade bredden, men efter att nu ha fått höra en tredjedel av Jag reser mig igen är jag beredd att backa åtminstone en smula. Jag lyssnar ju faktiskt. Uppmärksamt. Thorsten drar full fördel av sitt skådespeleri vilket både lyfter honom över mängden och förmodligen knuffar honom i diket på lördag - men oavsett det tippar jag lite oväntat att det här är en låt som landar på mitt pluskonto.


8. Loreen Euphoria (Thomas G:son, Peter Boström)
Sextio sekunder. Och jag har redan hunnit se Euphoria framför mig på scenen i Chrystal Hall i Baku i maj - och jo, kanske rent av som slutsegrare. Jo jag vet, det är stora ord och jag har ju inte ens hört hela låten, men jag är faktiskt ganska säker på att känslan kommer att förstärkas där nere på parkett i Vida Arena på lördag. Herregud, man måste ju vara både döv och blind för att inte lyckas föreställas sig det här på just en sådan scen! Jag litar dessvärre inte alls på att ni där hemma kommer att ha samma uppfattning med tanke på hur vettlöst ni röstade förra året. I år får ni se till att veta hut och rösta rätt. Toppas det här under de kommande deltävlingarna har vi en fantastisk mellosäsong att se fram emot!


Läs även andra bloggares åsikter om
Åtta minutklipp från Växjö Reviewed by Pierre on 18:53:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.