Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Åtta minutklipp från Göteborg

Jag har fortfarande en hel del härligt mello-adrenalin rusande i kroppen efter helgen i Växjö - eller kanske allra mest efter en riktigt bra första deltävling med bland annat en låt som inte kan vara något annat än en riktigt het kandidat till slutsegern. Ni vet vilken jag pratar om.

Med de förutsättningarna var det inte utan att man tog sig an veckans skörd av med minutklipp med viss förväntan. Dessvärre tycker jag nog inte det låter som om den andra deltävlingen blir lika stark som den första. Det känns jämt och svårtippat - vilka som tar sig vidare på lördag kommer nog att bero en hel del på hur det låter och ser ut på scenen på lördag. Utifrån minutklippen tycker jag bara Timoteij känns som givna bland de där fyra - men jag har svårt att se varken den eller någon annan av helgens tävlande som kandidat till slutsegern. Här är minutklippen tillsammans med mina omdömen:

1. Ulrik Munther - Soldiers (Ulrik Munther, Johan Åberg, Linnea Deb, Joy Deb, David Jackson)
Det enda jag tills nu har hört som lyckats fastna av Ulrik Munther är balladen Boys don't cry, och känslan från den känns inte långt borta i inledningen av dagens klipp även om tempot är ett par små snäpp högre. Soldiers känns dock inte alls lika engagerande under sina sextio sekunder och jag ryggar en bit för valet av soldater på slagfältet som symboler. Ulrik har gjort sig känd som en stensäker liveartist - och det vill nog till att han lever upp till det på lördag.


2. Top Cats - Baby Doll (Mårten Eriksson, Lina Eriksson, Susie Päivärinta)
Vem kom på att rockabillyn helt plötsligt ska få stående prenumeration på en plats i Melodifestivalen? Vad säger bebopens, calypsons eller den gregorianska körsångens försvarare om det? Va va va? Nae, jag kunde ta att rockabillyn fick göra ett gästspel förra året som representant för marginaliserade och lagom bortglömda genrer - men två år på raken blir minst ett för mycket. Varken genren eller låten berör mig någonstans.


3. Sonja Aldén - I din himmel (Sonja Aldén, Bobby Ljunggren, Peter Boström)
Då Sonjas För att du finns blev ett av Sveriges mest använda bröllopsteman efter hennes tävlande i Melodifestivalen för fem år sedan kanske det inte är helt ologiskt att hon nu fortsätter att bidra med soundtrack till livets milstolpar. Den här gången handlar det dock om döden och hoppet om att en gång ses igen, ett tema som väl inte känns riktigt lika melodifestival som innerliga kärlekshyllningar när två blir ett. Efter en minut är jag lite besviken och rätt skeptisk till att det här skulle kunna funka på lördag - särskilt som Svensson i tvsoffan på senare år redan visat att floskelknökade schlagerballader inte är det hetaste heta.


4. Andreas Lundstedt - Aldrig Aldrig (Niclas Lundin, Maria Marcus, Randy Goodrum)
Om förra veckans tema var euforisk glädje och lycka så är den här veckans betydligt mindre upplyftande. När Andreas äntligen är tillbaka i tävlingen på svenska är det nämligen med ett dubbelt aldrig som står för alla de där sakerna man aldrig mer kommer att göra efter ett definitivt uppbrott. Han radar dock upp dem till en sofistikerad danspopproduktion som får det här paketet att ligga riktigt fint i mina öron. Lite tveksamt om ni där hemma som känner likadant är tillräckligt många dock - jag kan inte låta bli att lite egoistiskt tänka att jag snabbt och alldeles lagligt kommer att kunna få Aldrig aldrig i mina lurar redan på söndag.


5. Timoteij Stormande hav (Kristian Lagerström, Johan Fjellström, Stina Engelbrecht, Jens Engelbrecht)
Åh! Här räddas lördagen! Åtminstone ur schlagerperspektiv. Timoteij tog ju Sverige med storm när de överraskade alla och vann deltävlingen i just Göteborg för två år sedan. När de nu är tillbaka på samma plats är det med ännu ett stycke omedelbar etnoschlager, men i högre tempo och kanske med ännu större betoning på etno. Tyckarna som är på plats associerar till Sarek - jag bjuder på lite eurovisionnörderi och associerar till Magical Sensation som delvis samma team skrev åt Katy Satyn i den belgiska uttagningen för fyra år sedan. Inte är det här någon globenvinnare - men det lär vara min favorit på lördag.


6. David Lindgren - Shout It Out (Tony Nilsson och Fernando Fuentes)
Housig pop är vad vi kommer att få från musikalartisten David Lindgren på lördag. Ljudbilden ligger i närheten av den vi hörde i Dannys In the club förra året och jag tycker inledningsvis att det här låter riktigt bra. Kul också att David inte alls lämnar åt sina dansare att göra hela den delen av jobbet. Illavarslande är det dock när man inte lyckas få den här typen av låt att fastna snabbt. Efter några varv av minutklippet tycker jag nämligen det här känns väl anonymt och att döma av repet har inte David heller utstrålningen som skulle ha hjälpt en Danny eller en Eric att lyfta även en medelmåttig låt.


7. Mimi Oh - Det går för långsamt (Anton Malmberg Hård af Segerstad, Niclas Lundin)
Jag har haft rätt stora förväntningar på Mimi Ohs låt efter ett knippe närmast parodiskt 80-talsnostalgiska singlar (vilket i min bok givetvis är positivt) med Kom hit och dansa som utropstecken. Det går för långsamt låter även den som en hyllning till 80-talets lättviktiga pop, dessutom med en inramning som för tanken till det decenniet - men på de sextio sekunder som hörs här hittar jag inte den där hooken jag hoppats man fått med när det nu handlar om melodifestival.


8. Thomas Di Leva - Ge aldrig upp (Thomas Di Leva)
Det finns de som tjatat om att Thomas Di Leva borde vara med i Melodifestivalen i tjugofem år nu. Och jag håller med. Det borde han ha varit. För länge sedan. Nu känns det dock som om tåget har gått med Thomas stående kvar på perrongen med klänningen fladdrande i vinden. Tänk om det här hade varit en Vi har bara varandra, en Dansa din djävul eller en Själens krigare! Det är det inte. Visst känns Di Leva igen på scenen och nog låter texten som en av hans - men det här låter bara trött och oengagerat. Når han långt på lördag så är det på gamla meriter.


Läs även andra bloggares åsikter om
Åtta minutklipp från Göteborg Reviewed by Pierre on 16:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.