Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Finalfältet klart i Ungern

Gårdagens sista deltävlingen gick av stapeln i Ungern, och då handlade det om den andra och avslutande semifinalen av deras uttagning A Dal. Upplägget var detsamma som förra veckan. En jury på fyra personer poängsatte låtarna direkt efter varje framförande och de tre låtar som hade fått flest poäng när alla låtar framförts var klara för final.

Den här gången krävdes dock en liten omväg då låtarna på tredje och fjärde plats fått lika många poäng. Juryn valde då till Király Testvéreks fördel - men tvtittarna gjorde sedan precis som förra veckan och röstade vidare juryns fyra till final.

I finalen nästa vecka är det andra förutsättningar som gäller. I en första omgång har tvtittarna makten att på egen hand rösta fram fyra superfinalister bland de åtta tävlande. Först därefter kommer juryn åter och tar halva makten att utse den slutliga vinnaren tillbaka.

Bland de nya finalisterna väljer jag att sätta en spotlight på låten som snubblade in som juryns tredje finalval, Untried med Király Testvérek. Låten hörde till mina favoriter när jag lyssnade in mig på låtarna i förhand, men den här platsen får de för sångerskans frisyr. Eller för klänningen? För spelkortskören med rosa hår? De rappande kan-de-vara-släkt-snubbarna? Eller kanske för att de lyckats klämma in allt det i samma låt. Eurovisionish!

Till final som juryns val:
1. Tibor Gyurcsík - Back in place 39 poäng
2. Mónika Veres - This love 38
3. Király Testvérek - Untried 35

Till final som tittarnas val:
4. Juli Fábián & Zoohacker - Like a child 35

Utslagna:
5. Anti Fitness Club - Lesz, ami lesz 34
6. Péter Puskás - Csillagok 33
7. Renáta Tolvai - Élek a szemeidben 30
8. Gina Kiss - Chasing dreams 29
9. Monsoon - Dance 26
10. Sophistic - Yeah, OK! 19
Finalfältet klart i Ungern Reviewed by Pierre on 19:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.