Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Fyra bidrag vidare i Finland

Ikväll var det dags för den första utslagningsomgången i det nya finska eurovisionformatet Uuden Musiikin Kilpailun, UMK. Sex av de tolv tävlande som offentliggjordes förra veckan framförde ikväll sina bidrag live inför en jury bestående av Anna Puu, Anna Laine, Wallu Valpio, Tomi Saarinen och Jorma Hietamäki, vilka sedan på egen hand bestämde vilka bidrag som återfinns även i nästa omgång.

Inför den här säsongen bestämde sig finska YLE för att skrota sitt gamla uttagningsformat Euroviisut och i stället satsa på något helt nytt. Så här långt har jag lite svårt att se det nya formatet som ett lyft. Den minst sagt anspråkslösa showen avhandlades i rasande fart och var avklarad redan på 45 minuter - helt plötsligt var de sex fyra innan man som icke-finsktalande förstått att det faktiskt var över. Törs man hoppas på en produktionsmässigt höjd ribba och mer spänning i omgångarna som återstår..?

Resultatmässigt tycker jag dock att rätt bidrag gick vidare. Nästa vecka tävlar de återstående sex bidragen på samma sätt om fyra platser till. Här är kvällens resultat:

Vidare till nästa omgång:
Mica Ikonen – Antaa mennä
Aili – Mun taivas
Stig – Laululeija
Pernilla Karlsson – När jag blundar

Utslagna:
Jari & Taika – Aamuyön ikuisuus
Kirahvi nimeltään Tuike – Sinisulkien viimeinen
Fyra bidrag vidare i Finland Reviewed by Pierre on 21:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.