Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför final i Finland

Samtidigt som vi i Sverige fyrar av vår fjärde deltävling är det dags för final hos våra grannar i Finland. I fem tvsända shower har vi fått följa hur ursprungligen tolv finländska kandidater decimerats till ett finalfält om sex bidrag i det nya uttagningsformatet UMD, Uuden Musiikin Kilpailun.

I finalen är det dock nya regler som gäller. Hittills har en jury på egen hand bestämt utgången, men nu läggs allt i tvtittarnas händer. I en första röstningsomgång ska en topptrio utkristalliseras innan det i en andra omgång avgörs vem som ska få åka till Baku för Finlands räkning.

Jag tror Finland får det svårt i Baku oavsett vilket bidrag de väljer ikväll. Jag tycker inte att något av dem har den där vinnaredgen. Sedan start har Iconcrash varit en av mina favoriter, men de har inte övertygad live. Under tävlingens gång är det Kaisa Valas och Pernilla Karlssons bidrag som har vuxit mest i mina ögon - men inte tillräckligt högt.

Att tippa utgången känns omöjligt då tvtittarna hittills inte haft något att säga till om i tävlingen, men det sägs att undersökningar på plats i Finland talar för vinst för Stig. Jag håller mina tummar för Pernilla - det vore kul med det första bidraget på svenska i Eurovision Song Contest sedan Jill Johnsson sjöng Kärleken är 1998! Senare ikväll vet vi!

Här är kvällens startfält, med länkar till liveframträdanden av låtarna:
1. Iconcrash - We are the night
2. Pernilla Karlssson - När jag blundar
3. Mica Ikonen - Antaa mennä
4. Kaisa Vala - Habits of human beings
5. Stig - Laululeija
6. Ville Eetvartti - Lasikaupungi

Du kan se finalen live här med start kl. 20.00.
Inför final i Finland Reviewed by Pierre on 18:16:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.