Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför final i Slovenien

Via tolv uttagningsomgångar som pågick från oktober till januari vaskade Slovenien under Idol-liknande former fram två artister att tävla i en final om vem som ska få åka till Baku för deras räkning. Ikväll är det äntligen dags för den där finalen, under namnet Misija EMA 2012!

De tävlande Eva Boto och systrarna Eva och Nika Prusnik kommer att framföra tre bidrag vardera varefter en jury delar lika med tvtittarna om rätten att utse vinnaren.

Den som hängde med i de inledande omgångarna vet att jag genom hela tävlingen hoppades att systrarna Prusnik skulle åka ut - vilket de ju aldrig gjorde. Jag håller därför tummarna för att slovenerna väljer en av Eva Botos låtar ikväll.

Vi har chansen att få ännu ett svenskt bidrag till Baku ikväll (jag har tappat räkningen på hur många de redan är!), då balladen Run som framförs av Eva Boto är ett samarbete mellan upphovsmän från Sverige, Danmark och Slovenien. Låten är en klassisk eurovisionballad som passar Boto perfekt och mycket väl kan avgå med vinsten även om jag personligen föredrar hennes andra ballad, Verjamem.

De tävlande låtarna:
1. Eva Boto - A si sanjal me (Matjaz Vlasic, Ursa Vlasic, Bostjan Grabnar)

2. Eva & Nika Prusnik - Konichiwa (Bilbi, Gregor Stermecki, Teodor Amanovic-Tos)

3. Eva Boto - Verjamem (Vladimir Graic, Igor Pirkovic)

4. Eva & Nika Prusnik - Love hurts (Chiron Morpheus, Iztok Turk)

5. Eva Boto - Run (Christina Schilling, Camilla Gottschlack, Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Sören Bundgaard, Gaber Radojevic)

6. Eva & Nika Prusnik - Malo srece (Magnifico, Barbara Pesut, Schatz!)


Du kan se showen live över nätet här med start klockan 20.00!
Inför final i Slovenien Reviewed by Pierre on 18:13:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.