Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Låtarna från Göteborg i fullversion

Som utlovat finns nu fullversionerna av låtarna som ska tävla i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg ikväll tillgängliga.

Jag har nu kört dem på repeat hela eftermiddagen och håller fast vid min första känsla från i torsdags - förra veckans startfält var en bra bit starkare. Christer Björkman menar att det inte alls är så, men växjölåtarna var yvigare medan den här veckans deltävling är budskapsbaserad.

Hmm... budskap? Om att sträcka händerna mot himlen och ropa ut det? Om att känslor kan liknas vid stormande hav? Eller min favorit; om att livet har en bro som passeras genom drivor av klyschor när klockorna stannat. Allvarligt, jag älskar fortfarande För att du finns och stjärnor, änglar och drömmar har definitivt sin plats i en schlagerballad - men Sonjas I din himmel är bara för mycket. Genom sekel av skimmer? Nä va?

Nej, jag lägger nog lagom stor vikt vid texterna den här veckan också och konstaterar att det lär bli spännande ikväll även om inte nivån är lika hög. Om jag får välja så går Timoteij och David Lindgren till Globen ikväll - och jag tror att båda når åtminstone Andra Chansen. Stormande hav är folkvisa och schlager i ett möte jag varken vill eller kan värja mig mot medan Davids Shout it out låter så mycket som en uppföljare till Dannys In the club att jag undrar vad det är Danny tänker tävla med om ett par veckor. För det kan väl inte också låta så här?

Jag är dock inte alls säker på att ni där hemma i sofforna är inne på samma linje. Ulrik Munther sägs på många håll vara gjuten för final. Ulrik själv håller utan tvekan måttet, men jag tycker inte att hans låt riktigt gör det. På merit av den borde han inte nå längre än Andra Chansen, men frågan är hur många fans han har som röstar oavsett låten? Samma bör gälla för Di Leva. Han är den efterlängtade stjärnan i fältet, men inte heller hans låt lever upp till några högre ställda förväntningar. Dessa fyra får bli mitt grundtips till en toppkvartett.

Men hur sålda är egentligen ni svenskar på rockabilly? Handlade det om genren, låten eller just The Playtones förra året? Och kan ni tänkas gå igång på en floskelorgie om livet efter detta? Nej, det är sannerligen inte lättippat ikväll! Andreas Lundstedts låt hade jag gärna placerat högt, men jag rädd är rädd att han får slåss med Mimi Oh om platserna längst ner.

Här har ni dem alla åtta (Observera att låtarna bara ligger kvar till sändningens slut ikväll, sedan plockar SVT bort låtarna som är vidare i tävlingen):

1. Ulrik Munther - Soldiers


2. Top Cats - Baby Doll


3. Sonja Aldén - I din himmel


4. Andreas Lundstedt - Aldrig Aldrig


5. Timoteij - Stormande hav


6. David Lindgren - Shout It Out


7. Mimi Oh - Det går för långsamt


8. Thomas Di Leva - Ge aldrig upp


Läs även andra bloggares åsikter om
Media: Aftonbladet, Aftonbladet, DN, Expressen.
Låtarna från Göteborg i fullversion Reviewed by Pierre on 14:08:00 Rating: 5

1 kommentar:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.