Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Låtarna från Malmö i fullversion

Undertecknat är på plats i Malmö och laddar för fullt för kvällens deltävling i Malmö Arena! Snart dags att ge sig ut på införmiddag, men innan dess ska kvällens bidrag lyssnas igenom i fullversion - och hepp, SVT har precis i rättan tid lagt ut dem!

Efter att ha lyssnat på låtarna under eftermiddagen tycker jag att Danny känns som en given finalist ikväll, särskilt som ryktet säger att han leverar låten tillsammans med ett fantastiskt nummer. Låten i sig är jag dock en smula besviken på. Visst låter det som en samtida pop- och danshit, men den har för lite av egen karaktär för att jag ska gå igång för fullt. Inte desto mindre är den förmodligen det enda bidrag som möjligen kan röra Loreens Euphoria om två veckor - men nae... jag tror inte att den gör det.

Bakom Danny känns det som att det blir tätt ikväll. Mitt val till final vore Charlotte Perrelli, vilket överraskar mig själv då jag håller hennes Hero som en av Sveriges mest överskattade eurovisionlåtar i modern tid. The girl är en snygg och effektiv skaraschlager som trots det där Mamma Mia-lånet känns riktigt fräsch. Jag är dock rädd att det kan sluta med kraschlandning för Charlotte ikväll. Inte främst på grund av låten utan för svenskars ovana att straffa alltför ofta återkommande vinnare - minns lex One Love - och inte minst för att det inte gick något vidare för Hero när det begav sig. Möjligen Andra Chansen, men hon kan till och med landa som femma.

Nej, jag tror att Dynazty, Lotta & Christer och Lisa Miskovsky är troligare aspiranter på den sista finalplatsen, och jag sätter mina slantar på de förstnämnda trots att varken Land of broken dreams eller för den delen Don't let me down imponerar som låtar. Den i mellosammanhang hårt hållna rockpubliken tar chansen och ser till att vi får ett andra rockbidrag i Globen medan den lika trogna dansbandspubliken håller sina hjältar om ryggen till åtminstone Andra Chansen. Lisa Miskovsky är veckans mest svårtippade. Hennes låt faller utom melloramen, men mig i smaken - och jag tippar den är alternativet för den som helst röstar på Riktig Musik. Knappast final, men allt mellan Andra Chansen och dunderflopp är möjligt.

En liten skrällvarning kan jag sätta på Axel Algmark även om jag tycker hans framförande sänker en trevlig låt till skämskuddenivå - men troligen sexa följd av Hanna Lindblad och Opa, den solklaraste jumbon sedan Py Bäckman senast tyckte det var en bra idé att ställa sig på en melloscen.

Här har ni kvällens åtta (Observera att låtarna bara ligger kvar till sändningens slut ikväll, sedan plockar SVT bort låtarna som är vidare i tävlingen):

1. Charlotte Perrelli The Girl (Fredrik Kempe, Alexander Johnsson)


2. OpaAllting blir bra igen (Michael Sideridis)


3. Dynazty - Land Of Broken Dreams (Thomas G:son, Thomas "Plec" Johansson)


4. Christer Sjögren & Lotta Engberg - Don't Let Me Down (Lasse Holm, Lars "Dille" Diedricson)


5. Hanna Lindblad - Goosebumps (Hanna Lindblad, Linda Sundblad, Tony Nilsson)


6. Axel Algmark - Kyss mig (Axel Algmark, Mattias Frändå, Jonathan Magnussen)


7. Lisa Miskovsky - Why Start A Fire (Lisa Miskovsky, Aleksander With, Bernt Rune Stray, Berent Philip Moe)


8. Danny Saucedo - Amazing (Danny Saucedo, Peter Boström, Figge Boström)

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: Aftonbladet, Expressen.
Låtarna från Malmö i fullversion Reviewed by Pierre on 14:06:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.