Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Loreen och Dead by April till Globen!

Förlåt svenska folket! Möjligen färgad av förra årets tävling då jag vecka efter vecka tyckte att ni röstade fel trodde jag att ni skulle skicka Sean Banan direkt till Globen ikväll. Istället gick deltävlingens i mitt tycke två bästa låtar vidare, Mystery med Dead by April, och Loreens mäktiga Euphoria, medan bananen gick till återvinning i andra chansen.

Jag har pratat mig varm om Loreens låt ända sedan jag hörde den första minuten häromdagen och jag är inte precis mindre tagen efter att nu ha sett den framföras live. Paketet artist, låt och scenframträdande har precis allt jag kräver av en vinnare. Vem ska kunna toppa det här innan det är dags för Globen? Kommer en sådan låt vore det fantastiskt, men både Euphoria och Loreen är som klippta och skurna för Eurovision Song Contest!

Här är den första deltävlingens resultat tillsammans med mina betyg och omdömen:

Till final:
Loreen Euphoria
Melodifestivalens vinnare har hittills aldrig återfunnits bland bidragen som tagit sig till final via den första deltävlingen. Det kanske är dags för ändring på det nu? De gånger jag som nu känt att vi suttit på en potentiell eurovisionvinnare i ett så här tidigt skede är väldigt lätt räknade - och det vore väldigt kul att få chansen att kolla om känslan stämmer. Hittills har jag nämligen aldrig fått chansen då ni där hemma till slut alltid valt att skicka något annat ut i Europa. Ännu återstår 24 bidrag att höra - men mycket ska som sagt till för att toppa det här.

Dead by April - Mystery 
Jag tippade inför tävlingen att kombon lättillgänglig boybandrefräng i kombo med growl och med mellomått riktigt tung musik mycket väl skulle kunna vara ett recept om träffar på bredden och tar sig till final - och det visade sig ju stämma! Min musiksmak är väldigt bred och rymmer faktiskt en hel del tyngre musik, så min största inledande invändning var snarast de brutala kontrasterna i låten. Jag har dock snabbt vant mig och ser det här som en mycket rättvis finalist - även om jag tror den får det tuffare i Globen.

Till Andra Chansen:
Sean Banan - Sean Den Förste Banan
Dagarna före deltävlingen gjorde jag mitt bästa för att vänja mig vid tanken på en final med pubertal humor och Sean Banan. Det fantastiskt klibbiga digge digge digge ding ding dinget satt i en publikfriande euroschlagermelodi och serverat med en show med extra allt kändes helt livsfarligt, särskilt efter att bananen plockat hem segern i genrepets publikundersökning. Hur svårt det än är att värja sig var dock lättnaden stor när det ackompanjerat av gråtande barn runt om i arenan stod klart att det inte räckte längre än till Andra Chansen.

Thorsten Flinck - Jag reser mig igen
Visst skrev jag att Thorsten skulle komma att hamna på mitt pluskonto när det här året summeras, men jag hade svårt att tänka mig att hans Jag reser mig igen skulle ha några större möjligheter att ta sig vidare i tävlingen. Han lyckades dock väldigt bra med att balansera på rätt sida om det överspelade teatraliska och landade istället i ett engagerat berättande som tydligen fångade fler än min uppmärksamhet.

Utslagna:
5. Afro-Dite - The Boy Can Dance 
Jovisst, det svänger ju järnet och Kayo, Blossom och Gladys ser fantastiska ut på scenen - men det räcker inte för att maskera att det här är en rätt platt slentrianschlager kryddad med igenkänningsfaktor från såväl deras egen gamla mellovinnare som genréklassiker som It's raining men.

6. Marie Serneholt - Salt & Pepper 
Här gick något väldigt fel. Förmodligen var min förväntan påverkad av videon till stilfränden The boy does nothing med Alesha Dixon, men jag hade hoppats på stor show med yviga gester, charm och glimt i ögat. Istället fick vi en hoper malplacerade catsuits, ett kyligt återhållet nummer och en Marie som efter förra årets succé hade märkligt svårt att nå igenom rutan.

7. Abalone Dots - På väg
Stackars Abalone Dots var chanslösa från start. Innan diggediggedingen hunnit klinga ut och föräldrar lyckats slita mobiltelefonerna ur händerna på sina vilt röstande kids hade På väg både hunnit börja, flyta förbi och ta slut utan medel att göra sig hörda för fler än dem som på förhand vänt bananen ryggen och bespetsat sig på lättlyssnad country med stämsång och text med mening. Alltför färglöst här.

8. The Moniker - I Want To Be Chris Isaak (This Is Just the Beginning) 
Inför deltävlingen undrade jag vem det var tänkt skulle rösta på det här. Frågan visade sig vara berättigad. Fansen the Moniker fångat förra året lär ha kommit av sig rejält när de istället för en ny lyckokick i regnbågens färger fick tre oändliga långa minutrar med ett otäckt hot om att det här bara är början - och inte lär nya fans ha ställt sig på led heller.

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: SVT, Aftonbladet, Expressen.
Loreen och Dead by April till Globen! Reviewed by Pierre on 21:59:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Oooo,jag tyckte mycket om Dead by april Mystery♥...
    Även Loreen var bra/Ha dé

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.