Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Sista deltävlingen avklarad i Norge

Jag ägnade tågresan hem från Växjö åt att uppdatera mig om vad som hände på eurovisionfronten runt om i Europa igår kväll - och åt att börja kolla in låtarna som tävlade i Norge igår. När vi inledde årets melloturné igår kväll avhandlade ju norrmännen sin sista deltävling före nästa veckas final, då en sista trio låtar skickades till final.

Jag konstaterar både glatt och besviket att mina tips höll hela vägen. Bobby Bare & Petter Øien levde upp till favoritskapet med sin mossiga countryduett och plockade hem förstaplatsen - vilket jag inte begriper något av, särskilt som kemin dem emellan var obefintlig på scenen igår.

Desto roligare att Tooji tog sig vidare med låten han gjort ihop med våra Peter och Figge Boström! Hade det varit vilket annat år som helst hade jag tyckt att Stay vore ett riktigt bra val för eurovision, men den här gången är jag tveksam. Parallellerna till Eric Saade och hans nummer förra året är flera och tydliga - och jag tycker inte att Tooji riktigt håller för jämförelsen. Han är ju minst lika snygg (även om någon behöver be honom plocka bort hoodien), låten funkar och sången var godkänd - men dansen och scennumret var inte i närheten av vad vi och Europa fick i Popular. Grattis till Peter och Figge i alla fall - kanske särskilt till Peter som ju alltså plockade hem finalplatser både i Norge och här hemma i Sverige.

Tredje låt till final blev Sammen, raplåten med unga Yaseen & Julie Maria. Jag skrev inför deltävlingen att deras finalchanser berodde på hur de framstod live. Jag tycker de gjorde ett riktigt bra jobb och norrmännen verkar hålla med! Den där gospelkören under den sista minuten är grym - men samtidigt låtens frågetecken. Vad händer med den om låten får åka till Baku och ska genomföras under premisserna max sex personer på scenen och inga körpålägg?

På torsdag avslöjas vilken låt som får ett wildcard och därmed kompletterar finalfältet - i väntan på det kollar vi in Tooji och den tredje deltävlingens resultat:

Till final:
1. Bobby Bare & Petter Øien - Things change
2. Tooji - Stay
3. Yaseen & Julie Maria - Sammen

Utslagna (utan inbördes ordning):
Marthe Valle - Si
Håvard Lothe Band - The greatest day
Silya Nymoen - Euphoria
The Canoes - Seemed like a good idea
Lise Karlsnes - Sailors
Sista deltävlingen avklarad i Norge Reviewed by Pierre on 14:52:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.