Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

The Spyro och Aili ut i Finland

Gårdagens omgång i den finska uttagningen Uuden Musiikin Kilpailun, UMK, var en klubbspelning live inför publik. Samtliga kvarvarande nio bidrag framfördes innan juryn enligt samma mönster som tidigare i tävlingen plockade två av dem ur tävlingen.

Juryn berättade att de hade lätt att plocka ut sin topp tre; Stig, Iconcrash och Pernilla Karlsson - och det var uppenbart att det till slut stod mellan Freeman och Aili om den sista platsen kvar i tävlingen.
Allra först plockades The Spyro, vinnaren av onlineomröstningen, bort. Inte underligt kanske, då juryn ju redan valt bort dem en gång, men synd - jag tycker fortfarande att deras Teleport my heart hörde till tävlingens bästa.

Nu har en onlineomröstning startat där tvtittarna får förtroendet att rösta fem av de kvarvarande bidragen direkt till final. Omröstningen pågår till på torsdag och resultatet kommer sedan att redovisas i fredagens deltävling där de två återstående bidragen gör upp om att bli juryns val och få den sista platsen i finalen.

Jag är inte överförtjust i något av de kvarvarande bidragen och undrar faktiskt om något av dem ska kunna ta Finland till final i Baku. Det är kul att Pernillas fina ballad på svenska är kvar i tävlingen, men om jag ska välja en favorit trots allt så får det blir Iconcrashs We are the night.

Kvar i tävlingen:
Kaisa Vala - Habits Of Human Beings
Ville Eetvartti - Lasikaupunki
Freeman & Uusi Fantasia - Noitanainen
Iconcrash - We Are The Night
Mica Ikonen - Antaa mennä
Stig - Laululeija
Pernilla Karlsson - När jag blundar

Utslagna:
Aili - Mun taivas
The Spyro - Teleport My Heart
The Spyro och Aili ut i Finland Reviewed by Pierre on 11:04:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Pernilla måste ju för tusan gå till eurovision!
    Skulle vara jävligt skoj om hon skulle sjungt på svenska i finalen också. :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.