Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Trackhittaz till Baku för Österrike

Gårdagens final av den österrikiska eurovisionuttagningen Österreich rockt den Song Contest som avgjordes igår kväll blev efter en väl utdragen sändning till slut en riktig rysare!

Förra året gjorde Österrike comeback i Eurovision Song Contest efter ett par års frånvaro med Nadine Beilers The secret is love. Den konservativa men välsjungna balladen fick en hel del positiv uppmärksamhet och tog Österrike till final. Trots framgången verkar österrikarna ha haft svårt att hitta material till årets uttagning. Det mesta i finalen var slätstruket och identitetslöst vilket givetvis öppnade upp för de enda två bidrag som på ett eller annat sätt stack ut - och det blev också dessa som fick göra upp i superfinalen.

Tom Neuwirths udda alter ego, den skäggiga kvinnogestalten Conchita Wurst är ett statement i sig själv om rätten att få vara den man är och hennes låt That's what I am är en välment programförklaring. Det vore ju gott så - om det inte lät så förskräckligt förutsägbart och billigt. Igår kväll räckte det i alla fall till silverplatsen.

Vinsten gick med minsta möjliga marginal till Trackshittaz, duon som blev tvåa bakom Nadine Beiler förra året med Oida Taunz gick nu hela vägen med sin uppmaning till oss att skaka rumpa; Woki mit deim Popo. Det svänger en bit, men nae, det här är inte min kopp thé. De självlysande kläderna i numret är redan en snackis hos svenska fans. Är de alltför lika kläderna Danny använder ikväll? Här är Woki mit deim Popo:

Resultat superfinalen:
1. Trackshittaz - Woki mit deim Popo 51% av telerösterna
2, Conchita Wurst - That's what I am 49% av telerösterna

Övriga bidrag, slogs ut i första omgången:
James Cottriall - Stand up
Krautschädl - Einsturzgefohr
Valerie - Comme ça
3punkt5 - Augenblick
Mary Broadcast Band - How can you ask me
!DelaDap - Don’t turn around
Papermoon - Vater, father, mon père
Norbert Schneider - Medicate my blues away

Trackhittaz till Baku för Österrike Reviewed by Pierre on 11:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.