Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tyskland skickar Roman Lob och Standing still till Baku

I kvällens final av den tyska eurovisionuttagningen Unser Star für Baku gjorde Roman Lob och Ornella de Santis upp om vem som ska få åka till Baku för Tysklands räkning.

De båda sjöng i en första omgång tre låtar vardera, varav två var gemensamma. Därefter lästes röstningsräkneverken av och den låt av respektive artist som fått flest poäng plockades vidare till den avgörande slutfinalen. För Ornellas del valdes den känslosamma balladen Quietly medan Roman Lob fick med sig en av de gemensamma låtarna, Standing still.

Då man hela tiden kunde följa i rutan hur många procent av rösterna de tävlande hade var det tydligt att det var en mycket jämn final där båda hela tiden pendlade runt 50% - med knappt fördel Roman Lob. Det blev också han som med knapp marginal gick segrande ur striden till sist, vilket känns helt rättvist med tanke på hur han dominerat tävlingsomgångarna som ledde fram till final. Låten tycker jag inte är mycket att hänga i granen - åtminstone i inte i eurovisiongranen. Standing still är en rätt schysst ballad i midtempo - som klippt och skuren för reklamradiostationerna, men förmodligen för anonym för att kunna nå höjderna i Eurovision Song Contest.

Då den arrangerande tvstationen Das Erste ligger på YouTube som illrar för att plocka bort vinnarlåten från YouTube får ni istället klicka er in på deras hemsida för att höra vinnarlåten och övriga finallåtar:

Superfinalduellen:
Roman Lob - Standing still 50,7% av rösterna
Ornella de Santis - Quietly 49,3% av rösterna

Övriga tävlingslåtar i finalen:
Roman Lob - Conflicted, Alone
Ornella de Santis - Alone, Standing still
Tyskland skickar Roman Lob och Standing still till Baku Reviewed by Pierre on 22:32:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.