Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ulrik Munther och David Lindgren till Globen!

Ulrik Munther och David Lindgren gick till final ifrån kvällens deltävling, men den stora vinnaren är förmodligen därmed Loreen. Jag tror nämligen inte att någon av de nyblivna finalisterna kommer att vara ens i närheten av att kunna röra henne i Globen.

Jag tippar att deltävlingen, precis som publikundersökningen på genrepet indikerade, vanns i stor stil av David Lindgren. Hans nummer var stensäkert och fartfyllt och även om låten inte är originell så är det svårt att missa refrängen - samtidigt som David framstår som en sympatisk kille. Han må inte ha samma utstrålning som Danny eller Eric Saade, men han framstår som den där trevlige grannkillen som plötsligt står på en melloscen - och äger. Säkert inget dåligt sätt att plocka hem röster...

Mina tips inför deltävlingen satt riktigt hyggligt. Rockabillyn har uppenbarligen en i mina öron obegripligt stor attraktionskraft på svenska folket, Top Cats får en ny chans och knuffade ut Di Leva ur det jag tippade vara toppkvartetten. Ulrik Munther lade också beslag på finalplatsen jag hoppas Timoteij skulle få. Knappast sensationellt, men trist. Varken Munther eller Timoteij kommer att vinna i Globen - men de senare hade varit roligare att ha där. Munther är verkligen en riktigt duktig liveartist, han hade förtjänat en bättre låt än Soldiers.

Till final:
Ulrik Munther - Soldiers
Nej, jag har alltså svårt att köpa det här rakt av, åtminstone i det här sammanhanget. Ulrik imponerar på scenen och sätter sin låt till hundra procent - men så här dagen efter minns jag ingenting av just låten utan snarare Ulriks mysse, munspelet och det i melodifestivalsammanhang nya tifot, publikens tända mobiltelefoner. Alltför mycket av behagligt och välproducerat reklamradioskval, alldeles för lite hookig mellolåt.

David Lindgren - Shout It Out
Både jag och svenska folket älskar askungesagor och stora genombrott. David kom från (nåja) ingenstans och blev kvällens stora vinnare - vem kan låta bli att falla för det? Numret till Shout it out saknar döda punkter och David satte rubbet och vad jag kunde se så höll dessutom byxorna den här gången (vilket de inte gjorde under repen). Det här har definitivt relevans i Globen, men inte på mer än en hygglig placering - och även här beror reservationerna på låten som känns alldeles för hörd förut.

Till Andra Chansen:
Top Cats - Baby doll
Vad är det med svenska folket och rockabilly? Jag hör givetvis också att värmlänningarna är duktiga på vad de gör och visst finns det något som fastnar i refrängen - men för mig blir det här inget mer än en kuriös relik från en svunnen tid som jag aldrig skulle drömma om att plocka fram och lyssna på igen.

Timoteij Stormande hav
Jag säger ju emot mig själv å det grövsta när jag förklarar min kärlek till både Timoteij och Stormande hav - för nyskapandet och originaliteten här ligger ju farligt nära nollpunkten. Men så har ju det här paketet också allt det där som gör att jag en gång skaffade mig det där stora intresset för den här tävlingen; en refräng som sitter som en padda i asfalten på första lyssningen i en låt som troget följer schlagerns ABC - i ett nummer som frossar i glitter, enkel koreografi och ögongodis. En given favorit på schlagernördarnas dansgolv i många år framöver.

Utslagna:
5. Thomas Di Leva - Ge aldrig upp
Få artister i svenskt musikliv är sådana vattendelare som Thomas Di Leva. Man älskar allt han gör eller tål inte ens blotta åsynen av karln. Jag hör snarare till de förra även om jag tycker det var alltför länge sedan han släppte ifrån sig något riktigt minnesvärt. Det här låter visserligen omisskännligen Di Leva, men är alldeles för lättglömt - femteplatsen känns både rimlig och rättvis.

6. Sonja Aldén - I din himmel
Konceptet klassiskt uppbyggd schlagerballad byggd på vackra klyschor har jag svårt att värja mig mot. Tvärtom får jag med jämna mellanrum skov där jag vältrar mig i hjärtan fyllda av ljus, vaket tillstånd i drömmar och inblickar i vad stjärnorna vill. Men det finns tydligen gränser - och en av dem går visst ungefär vid sekel av skimmer och broar i livet som tar form när klockorna stannat. Sonja gjorde sitt med låten, men jag gissar att temat och texten var too much för fler.

7. Andreas Lundstedt - Aldrig Aldrig
Ibland är det tråkigt att få rätt, men mitt tips att Andreas och Mimi Oh skulle få göra upp om de båda bottenplatserna höll ju trots att jag tycker att båda hade förtjänat att hamna en bit högre upp. Jag gillar verkligen Andreas melankoliska danspoplåt och tycker att numret är ett av de snyggaste hittills i år - för att inte tala om dansarnas kostymer! En sådan vill jag ha!

8. Mimi Oh - Det går för långsamt
Jag har ju berättat tidigare att jag gillar de åttiotalsflirtande singlarna Mimi Oh släppt före Melodifestivalen och även om samma tänk och sound finns här tycker jag att numret gjorde att det slog fel - och vi hamnade istället i Junior Eurovision Song Contest. Det håller inte här. Jag hade förresten svårt att låta bli att tänka Mat-Tina Nordström under Mimis tre minuter på scenen!

Läs även andra bloggares åsikter om
Media: Aftonbladet, DN, Expressen, SvD.
Ulrik Munther och David Lindgren till Globen! Reviewed by Pierre on 21:37:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.