Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Youngblood vann publikundersökningen

Förra veckans publikundersökning från genrepet matchade det faktiska slutresultatet riktigt bra. Den prickade in både David Lindgren och Ulrik Munther som finalister liksom Mimi Ohs jumboplats och Timoteijs plats i Andra Chansen. Enda bommen var Top Cats, som publiken satte som nästjumbo medan de ju tog sig vidare till Andra Chansen.

Publikundersökningen från kvällens genrep i Leksand fick även den en klar vinnare. Fredrik Kempes boyband Youngblood plockade hem 280 av de totalt 684 tillfrågades röster vilket motsvarar 41%, mer än dubbelt så många som tvåan Molly Sandén fick. Hon i sin tur fick bara snäppet fler röster än trean Andreas Johnson,  medan tre bidrag slåss om den sista platsen i Andra Chansen.

Frågan är hur vi värderar detta. Youngblood och Björn Ranelid feat Sara Li lottades som finalister ikväll och fick därmed fördelen av att framföra sin låt två gånger. Dessutom har vi i färskt minne att Sean Banan vann den första deltävlingens publikundersökning, vilket antyder att det finns en överrepresentation av unga i genrepspubliken - samma kategori som jag tippar går igång på åtminstone ungblodens Manboy-parafras. Mitt utgångstips blir att vi får ett lex Banan, med ett Youngblood som max tar sig till Andra Chansen och att Ranelids omtalade mirakel röner samma öde. Så här dags i morgon vet vi!

Här är det fullständiga resultatet av undersökningen:
1. Youngblood - Youngblood 41% - 280 röster
2. Molly Sandén - Why Am I Crying 18% - 121 röster
3. Andreas Johnson - Lovelight 16% - 112 röster
4. Björn Ranelid feat. Sara Li - Mirakel 8% - 52 röster
5. Love Generation - Just A Little Bit 7% - 49 röster
6. Mattias Andréasson - Förlåt mig 6% - 41 röster
7. Carolina Wallin-Perez - Sanningen 3% - 20 röster
8. Maria BenHajji - I mina drömmar 1% - 9 röster

Minutklippen av alla åtta hittar du här.

Läs även andra bloggares åsikter om

Youngblood vann publikundersökningen Reviewed by Pierre on 22:48:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.