Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Azerbajdzjan tävlar med svenskt igen

Värdlandet Azerbajdzjan valde ut årets artist Sabina Babayeva i en lång serie av uttagningar under namnet Milli Seçim Turu, men först idag avslöjades låten som hon kommer att tävla med.

Den har titeln When the music dies och är ännu en gång skriven av landets svenska huskompositörer Anders Bagge, Sandra Bjurman, Stefan Örn och Johan Kronlund - vilket ju innebär tio bidrag med svenska kompositörer i årets startfält. Vi får en hel mellofinal i Baku!

Låten är en känslosam ballad arrangerad med traditionella azeriska instrument där Sabina briljerar med sin röst - åtminstone i den studioversion som nu finns tillgänglig. Jag gillar det, men tror inte det här är typen av låt som vinner Eurovision Song Contest - men jag tror definitivt på ännu en ny fin placering. Det är nästan så man undrar om inte det här är exakt vad som beställts; en låt som placerar sig fint utan att riskera att man står för värdskapet även nästa år. Så här låter When the music dies:
Azerbajdzjan tävlar med svenskt igen Reviewed by Pierre on 16:16:00 Rating: 5

5 kommentarer:

 1. Tycker den påminner om deras låt för två år sedan. Drip Drop med Safura. Samman svenska kompositörer har jag för mig. Fast Drip Drop var bra mycket bättre.

  Elizabeth

  SvaraRadera
 2. @Elizabeth: Jag gillade aldrig Drip Drop, mycket på grund av sångerskan, men det här känns som något helt annat även om jag också kan se paralleller.

  SvaraRadera
 3. Hur många länder har haft svenskar inblandade i år?

  SvaraRadera
 4. @Anonym: Precis som det står i inlägget: tio stycken.

  SvaraRadera
 5. Jaha, jag var lite för djärv att glo in klippet och inte läsa! :P

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.