Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Inför final i Litauen

Även Litauen är framme vid final ikväll. Finalen har föregåtts av fyra semifinaler, varifrån tre bidrag från varje semi skickats vidare till final. Ytterligare två bidrag bland de utslagna bidragen fick finalplatser på mer udda sätt; Greta Šmidt fick en för att hon fått ihop mest klick på en särskilt framtagen mobiltelefon-app och Sati fick en via en omröstning hos en av huvudsponsorerna till tävlingen.

Jag har, förlåt Litauen, mer än en gång används litauernas uttagningar som ett skällsord när det talats om riktigt trista uttagningar med kassa låtar - men i år tycker jag inte det omdömet stämmer riktigt. Litauerna har gjort ett riktigt bra jobb med att sålla agnarna från vetet i semifinalerna, varför vi ikväll faktiskt får en riktigt vettig final med flera låtar som inte skulle behöva skämmas för sig ute i Europa.

Vi har svenskt på scenen i kväll med schlagerpärlan One of a kind, framförd av Simona Milinytė - och skriven Bobby Ljunggren och Marcos Ubeda. Även om jag tänker hålla en tumme tror jag dock inte att den kommer att ha något med slutstriden att göra ikväll. Det borde istället stå mellan något av de tre bidrag som fått högsta poängen av både tvtittarna och juryn i semifinalerna; de med BeissoulMonika Linkytė och Donny Montell. Jag både hoppas och tippar att segern går till Donny Montell. Har ett eurovisionbidrag någonsin förut framförts med ögonbindel? Inte? Vid seger för Donnys Love is blind är det dags!

Kvällens startfält med länkar till framförandena i semifinalerna:
1. Beissoul - Why
2. The Independent - Baby
3. Multiks - Star
4. Vytautas Matuzas feat. Valerija - Take it back
5. Alive Way - Amazed by you
6. Katažina - Euforija
7. Monika Linkytė - Happy
8. Vig Roses - Come back home
9. Bekešo Vilkai - Letter by letter
10. Donny Montell - Love is blind
11. DAR - Home
12. Simona Milinytė - One of a kind
13. Greta Šmidt - The one
14. Sati - Light is the one

Du kan se finalen live är nätet här, med start kl. 20.00.
Inför final i Litauen Reviewed by Pierre on 17:08:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.