Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Länderna som röstar i Melodifestivalens final

I de inledande deltävlingarna och Andra Chansen har ju vi tittare haft hela röstningsmakten i Melodifestivalen, men i finalen är de som vanligt andra bullar som gäller. Sedan förra året har ju elva internationella jurygrupper halva makten att bestämma slutresultatet.

Länderna som röstar på lördag har nu avslöjats; Belgien, Bosnien Hercegovina, Storbritannien, Estland, Frankrike, Cypern, Irland, Malta, Norge, Tyskland och Ukraina. De representerar en bra mix av öst, syd och väst. Det är dessutom så att de är intresserade och tycker genuint mycket om vår tävling, och de har förståelse för och vet att vi tar det på stort allvar, säger producenten Christer Björkman.

Jämfört med förra året så är sju av länderna desamma medan fyra har bytts ut. Ryssland, Grekland, Kroatien, San Marino har fått stryka på foten och ersatts av Belgien, Bosnien Hercegovina, Estland och Cypern.

Samtidigt klargörs att poängen från tvtittarna precis som förra året kommer att fördelas procentuellt efter hur många poäng varje bidrag faktiskt fått.

Källa: SVT
Läs även andra bloggares åsikter om
Länderna som röstar i Melodifestivalens final Reviewed by Pierre on 01:17:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.