Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Serbiens låt har presenterats

Sådär, nu har jag landat efter en fantastisk melodifestivalhelg i Stockholm! Det är hög tid att kolla in vad som hann hända på eurovisionfronten medan jag var borta. Förutom vårt eget bidrag blev tre andra helt klara igår kväll.

Ett av de är Serbiens. Serbien tillkännagav redan i november att de ännu en gång kommer att representeras av Željko Joksimović och ett bidrag han skrivit själv. I vår blir det fjärde gången han tävlar i Eurovision Song Contest. Han debuterade 2004 då han knep silverpengen bakom Ruslana med Lane Moje för Serbien Montenegro. Två år senare var han tillbaka igen, den gången som upphovsman till Bosnien Hercegovinas bidrag Lejla med Hari Mata Hari. Även den gången blev det pallplats - en tredjeplats. 2008 var det dags för tredje gången, även då som upphovsman, med Serbiens bidrag Oro framfört av Jelena Tomašević, samma år som han var programledare för Eurovision Song Contest i Serbien.

Årets bidrag presenterades alltså igår kväll i en tvsänd show, men inte bara en gång utan två. Den ena gången i en version på serbiska, Nije Ljubav Stvar, och den andra gången på engelska under titeln Synonym. Det har tidigare sagts att det är den serbiska versionen som kommer att framföras i Baku, men något definitivt besked har vi inte fått.

Precis som vid de tidigare tillfällena Joksimović tävlat handlar det om en finstämd balkanhymn - och precis som då tror jag att Serbien kommer att ro hem en riktigt fin placering i Eurovision Song Contest. Det är en vacker låt som kommer att få åtminstone Balkan och jurygrupperna att gå i spinn även om jag inte hör riktigt samma magi som i klassikern Lane Moje. Här har ni årets serbiska bidrag, först som Nije Ljubav Stvar och under den som Synonym:

Serbiens låt har presenterats Reviewed by Pierre on 17:11:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.