Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Cypern: Ivi Adamou - La la love

Ivi Adamou - La la love

Vi är inne i en rekordlång svit i Eurovision Song Contest - den som består i att de senaste sexton vinnarna alla kommer från olika länder. Utan att säga för mycket tippar jag att den sviten kortas ned i år - segern går till någon av de där sexton vinnarna. Samtidigt har hela nitton av årets deltagarländer aldrig fått kliva högst upp på prispallen, åtminstone inte under den flagg de tävlar nu. Tre av dem är tävlingens välrutinerade öriken. Trots enträgna försök har varken Malta, Island eller Cypern ännu tagit hem en seger - men jag gissar att fler än jag skulle tycka det vore trevligt att snart få åka till en final hos någon av dem.

Det cypriotiska tvbolaget CyBC bestämde sig tidigt, redan i augusti faktiskt, för att man ska skicka Ivi Adamou till Baku - vilket gjorde att man inför den här säsongen var allra först med att ha sin artist klar. Den sjuttonåriga Ivi är tills nu mest känd för sitt deltagande i den grekiska upplagan av X Factor, där hon slutade på en sjätte plats när hon deltog för två säsonger sedan, något som ledde till ett skivkontrakt och ett debutalbum som lyckades sälja guld. Hennes tävlingslåt valdes dock inte förrän i en direktsänd show i januari där en jury tillsammans med tittarna valde låt bland tre alternativ. Valet föll samstämmigt på La la love, skriven av svenskteamet Alex PapaconstantinouBjörn DjupströmAlexandra Zakka och Viktor Svensson.

Låten är en omedelbar, glad och dansant poplåt av den lättviktiga skolan med fördelen av att den inte låter helt olik musiken som återfinns på såväl topplistor som dansgolv runt om i Europa. I sin studioversion tillhör det här mina favoriter i år, men utgången i Baku känns svårtippad. Ivi har genomgående promotat sin låt genom att mima till den, vilket är en smula illavarslande. Vid de tillfällena har hon å andra sidan visat att hon har en hel del utstrålning och glimt i ögat. Med rätt styling, säker sång och ett fläskigt scennummer kan Ivi i den bästa av världar komma att framstå som en eurofierad Rihanna vilket kan räcka långt. Om sången inte skulle sitta och numret liknar det hon hade i den nationella finalen blir hon snarare en valpig Idol-aspirant vilket lär leda till ett tungt fall. Grundtipset är att hon fixar det här åtminstone hyggligt - och då blir det final.

Bidragets upphovsman: Alex Papaconstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka och Viktor Svensson
Bidragets startnummer: Nummer 12 i semifinal I.
Bidragets text

Cyperns fem senaste bidrag:
2007: Evridiki - Comme ci comme ça (semi 15e)
2008: Evdokia Kadi - Femme Fatale (semi 15e)
2009: Christina Metaxa - Firefly (semi 14e)
2010: Jon Lilygreen & the Islanders - Life looks better in spring (semi 10a, final 21a)
2011: Christos Mylordos - San Aggelos S'Agapisa (semi 18e)

Cyperns bästa placering:
Cypern har som bäst blivit femma i Eurovision Song Contest, och det vid tre tillfällen; 1982 med Anna Vissis Mono I Agapi, 1997 med Hara & Andreas Konstantinous Mana Mou och senast 2004 med Lisa Andreas Stronger Every Minute.

Läs även andra bloggares åsikter om
Cypern: Ivi Adamou - La la love Reviewed by Pierre on 17:52:00 Rating: 5

2 kommentarer:

  1. Heja Cypern! Kanske vinner vi i år.

    SvaraRadera
  2. 4/5 från mig också, den nosar på en 5:a men låten hade krävt mer udd för att nå så högt. Det här är dock bara helt oemotståndligt för mig. Den är både klassiskt eurovision-kitchig och hyfsat modern i sin produktion. Har kikat på Ivis live-framträdanden från X-factor-tiden för att få ett grepp om hon kan sjunga eller ej. Mitt omdöme är att hon har en personlighet i rösten och att hon rent tonsäkerhetmässigt sjunger OK. Vi får se hur det blir. Tror att det räcker till en finalplats!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.