Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Grekland: Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac

Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac

De flesta nationella eurovisionuttagningar utspelar sig inte oväntat i antingen en tvstudio eller en evenemangsarena - men det finns undantag i form av mer udda arenor. I år bestämde sig det grekiska tvbolaget ERT för just en sådan då de beslutade sig för att låta sin final gå av stapeln i ett shoppingcenter i Athen.

Där gjorde fyra bidrag upp om juryns och tvtittarnas gunst och när vinnaren skulle avslöjas genom att denna dök upp på scenen via shoppingcentrets hiss visade det sig att grekerna hängt på det här årets enda riktigt tydliga trend i sitt val av eurovisionbidrag - den att välja en låt med svenska upphovsmän. Vi får ju hela tio bidrag, en hel mellofinal, med blågula förtecken ifrån scenen i Baku i maj!

Segern gick ju till den 22-åriga cypriotiskan Eleftheria Eleftheriou, känd i Grekland för sitt deltagande i X Factor och med tidigare försök att vinna såväl den cypriotiska som den grekiska eurovisionuttagningen på meritlistan. Låten är skriven av Dimitri Stassos, Mikaela Stenström och Dajana Lööf - och dessutom mixad av Peter Boström som därmed blir trippelt representerad i Baku. Aphrodisiac är ett stycke lättrallad och lagom charterstygg medelhavspop med rumpskak av en sort vi hört förut, i till exempel just eurovisionbidrag från Grekland. Intet nytt under solen alltså, men även om konceptet känns en smula trött är jag ganska övertygad om att Europa liksom jag är berett att dansa med ett varv till - och kanske till och med ge grekerna sin nionde raka placering på topp tio.

Bidragets startnummer: Nummer 3 i semifinal I.
Bidragets upphovsmän: Dimitri Stassos, Mikaela Stenström och Dajana Lööf
Bidragets text.

Greklands fem senaste bidrag:
2007: Sarbel - Yassou Maria (final 7a)
2008: Kalomira - Secret Combination (semi 1a, final 3a)
2009: Sakis Rouvas - This Is Our Night (semi 4a, final 7a)
2010: Giorgos Alkaios & Friends - Opa (semi 2a, final 8a)
2011: Loucas Yiorkas feat. Stereo Mike - Watch my dance (semi 1a, final 7a)

Greklands bästa placering:
En enda vinst har det blivit, med svenskgrekiska Helena Paparizou och My Number One för sju år sedan.

Läs även andra bloggares åsikter om
Grekland: Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac Reviewed by Pierre on 13:22:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Jag ger den 4/5. Kanske inte min starkaste 4 i år, men dock en 4. Jag tycker hon har en enorm energi och låten är typiskt grekisk och catchy. Aningen safe, men jag kan dock inte motstå den.

    SvaraRadera
  2. @Elias: Jättekul att du är med och kommenterar i år också! Så här långt verkar vi vara väldigt överens! Får väl se hur länge det håller ;)

    SvaraRadera
  3. Vad kul att du tycker det! Älskar ju såna här nörderier med genomgångar, poäng etc :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.