Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Israel: Izabo - Time

Izabo - Time

Att skicka en tidigare eurovisionvinnare gör inte att man automatiskt glider på en räkmacka mot resultattavlans topp i Eurovision Song Contest. Åtskilliga länder har vi det här laget försökt - men bara en gång har det lett ända till en ny seger. Johnny Logan tog ju hem segern för Irland både 1980 med What's Another Year och sju år senare med Hold Me Now. I tävlingens forntid lyckades Lys Assia och Gigliola Cinquetti nästan ända fram, men de senaste årens försök har alla varit mindre lyckade. Vår egen Charlotte Perrellis artondeplats var ju en besvikelse liksom säkert Niamh Kavanaghs tjugotredjeplats var för irländarna för två år sedan. När Israel förra året skickade Dana International blev kraschlandningen ännu värre - hon stod på näsan redan i semifinalen där hon inte kom högre än på en femtondeplats.

Årets israeliska deltagande höll på att brinna inne helt. För tvekade man att delta av säkerhetsmässiga skäl eftersom tävlingen går av stapeln i ett muslimskt land med öppen gräns mot Iran - och när man väl bestämt sig fick den nationella uttagningen Kdam ställas in i sista stund sedan det anlitade produktionsbolaget dragit sig ur. Lösningen blev att tvbolaget IBA gjorde ett internt val av bidrag, ett val som föll på gruppen Izabo, ett band som spelat ihop under drygt två decennier utan att lyckas få det där stora genombrottet.

Deras tävlingsbidrag Time är ett udda möte mellan modern indie och 70-talets discoera - en felande länk någonstans på den inte alltför uppenbara linjen mellan hmm... Baccara och Blur? Vi bjuds på indiedisco med falsettsång, orientaliska stråkar och sång på både engelska som hebreiska i en låt jag tycker är riktigt charmig - åtminstone i det här sammanhanget. Jag tippar att Europa blir tillräckligt charmat för att israelerna snabbt ska kunna repa sig efter förra årets flopp och ta sig till final - där de slutar på en mer undanskymd plats.

Bidragets upphovsmän: Ran Shem-Tov och Shiri Hadar
Bidragets startnummer: Nummer 10 i semifinal I.
Bidragets text

Israels fem senaste bidrag:
2007: Teapacks - Push The Button (semi 24a)
2008: Boaz Mauda - The Fire In Your Eyes (semi 5a, final 9a)
2009: Noa & Mira Awad - There Must Be Another Way (semi 7a, final 16e)
2010: Harel Skaat - Milim (semi 8a, final 14e)
2011: Dana International - Ding Dong (semi 15e)

Israels bästa placering:
Förutom Danas seger har Israel vunnit ytterligare två gånger - två år på raken 1978 och 1979 med Izhar Cohens och Alpha Betas A-ba-ni-bi respektive Milk and Honeys Hallelujah.

Läs även andra bloggares åsikter om
Israel: Izabo - Time Reviewed by Pierre on 20:07:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. 3/5 från mig också. Haha! "Baccara och Blur" :) Klockrent! Jag älskar både indie- och discoansalget och tycker att versernas balladstruktur i tonsättningen är mäktig. Tycker dock att refrängen tenderar mot trams- och tjathållet. Men som helhet är det en bra låt.

    SvaraRadera
  2. Tillägg: Jag tror också på en finalplats. :)

    SvaraRadera
  3. Början på refrängen liknar väldigt mycket den på ABBAs Nina Pretty Ballerina.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.