Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Lettland: Anmary - Beautiful song

Anmary - Beautiful song

Sedan semifinalerna introducerades 2004 har bara två länder, Grekland och Serbien, lyckats vinna fler än en semifinal medan tre länder lyckats med konststycket att bli sist två gånger. Schweiz intog jumboplatser 2004 och 2010, Tjeckien gjorde det 2007 och 2009 - medan Lettland gjorde det två år på raken 2009 och 2010. Inte lyckades de mycket bättre förra året heller då duon Musiqq landade bara två platser ifrån en tredje jumboplats på raken. Det är alltså en bedrövlig resultatrad årets lettiska bidrag har att försöka förbättra.

Jag var inte imponerad av nivån på låtarna i årets lettiska uttagning Eirodziesma och finalen höll dessutom på att sluta i resultatmässig katastrof då de lettiska tvtittarna gjorde vad de kunde för att ge segern till pajasbidraget Music thief med Mad Show Boys. Dessbättre räckte det inte då juryn var inne på en helt annan linje vilket ledde till att segern istället gick till Beautiful Song framförd av Anmary.

Anmary föddes, precis som texten säger, i ett avlägset 1980 under namnet Linda Amantova. Hon har en bred musikalisk bakgrund men hör till alla dem som nådde offentlighetens ljus via en tvsänd talangshow, i hennes fall Talantu Fabrika där hon blev tvåa för åtta år sedan. Hennes låt är en glad klackspark om drömmen att bli stjärna - och om den där sköna låten som alla kan och vill sjunga med i. Anmary levererar dessutom med precis rätt glimt i ögat för att komma undan med en banal bagatell. Sedan låten vann på hemmaplan har den arrangerats om och texten har justerats från fullständig rappakalja till begriplig engelska med resultat att letterna nu sitter på en riktigt smarrig bit eurovisionost. Jag ser den gärna i final men tippar att letterna får nöja sig med att de lyckas något bättre än de senaste tre åren.

Bidragets upphovsmän: Ivars Makstnieks och Rolands Ūdris
Bidragets startnummer: Nummer 4 i semifinal I.
Bidragets text.

Lettlands fem senaste bidrag:
2007: Bonaparti.lv - Questa Notte (semi 5a, final 16e)
2008: Pirates of the Sea - Wolves of the Sea (semi 6a, final 12a)
2009: Intars Busulis - Probka (semi 19e)
2010: Aisha - What for? (semi 17e)
2011: Musiqq - Angel in disguise (semi 17e)

Lettlands bästa placering:
Den lettiska resultatraden har inte alltid sett lika miserabel ut som den gör nu. De inledde sin eurovisionkarriär med att bli trea år 2000 för att sedan ta alla på sängen genom att vinna på tredje försöket 2002 med Marie N och hennes I wanna.

Läs även andra bloggares åsikter om
Lettland: Anmary - Beautiful song Reviewed by Pierre on 12:46:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 3/5 från mig också. Tralligt och charmigt med mycket värme. Fortfarande lökig text (trots att man försökt slipa på den) och som låt är den ju ganska fånig men jag kan inte motstå. Tror att den kan få det tufft i semin men jag lutar nog ändå mot att hon tar hem en finalplats med nöd och näppe.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.