Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ryssland: Buranovskiye Babushki - Party for everybody

Buranovskiye Babushki - Party for everybody

Innan årets säsong drog igång var svaret på frågan om vilken eurovisionartist som varit äldst när han eller hon tävlat Ladislav Demeterffy - eller 75 cents som han kallade sig när han tävlade tillsammans med Kraljevi Ulice i låten Romanca för Kroatien för fyra år sedan. Han fyllde 75 veckan efter att han tävlat i Belgrad. När det stod klart att Storbritannien i år skickar Engelbert Humperdinck till Baku stod det också klart att vi kommer att få en ny rekordhållare. Han firar nämligen sin sjuttiosjätte födelsedag nu nästa vecka. Dessvärre kommer rekordet trots allt inte att bli hans - de planerna grusades av Ryssland bara dagarna efter att att britterna annonserat sitt val.

Efter förra årets relativa flopp då Ryssland fick sin sämsta placering på sexton år så kändes det givet vad ryssarna plan i år var efter en titt på startfältet i den ryska finalen. Det rymde nämligen en duett mellan deras vinnare Dima Bilan och ex-t.A.T.u.-sångerskan Julia Volkova. Säkert blev fler än jag förvånad när deras Back to her future bara lyckades ta hem silvermedaljen. Nej, segern gick istället till de sex osannolika mormödrarna i Buranovskiye Babushki och låten Party for everybody - och Humperdincks tänkta åldersrekord rök all världens väg då en av tanterna passerat de 85.

Jag är kluven här. Det är svårt att inte tycka om de sex charmiga tanterna som säger sig delta för att finansiera bygget av en ny kyrka i deras hemby Buranovo - och låten sätter sig som en aggressiv mask i hjärnan vare sig man vill eller inte. Samtidigt är det en låt som kräver de tre dansande damerna för ögonen, alternativt en del innanför västen på schlagerdansgolvet. Utanför de scenerna står den sig slätt. Mina öron vill liksom inte befatta sig med låten när den dyker upp i lurarna - därav betyget. Jag är dock övertygad om att den europeiska tvpubliken kommer att falla pladask för det här - ja hade det bara berott på dem hade jag till och med befarat rysk seger i Baku. Nu lär dock juryn se till att det istället blir en slutplacering strax under den som ger medaljen av den ädlaste valören.

Bidragets upphovsmän: Viktor Drobysh, Timofei Leontiev, Olga Tuktareva och Marry S. Applegate
Bidragets startnummer: Nummer 14 i semifinal I.

Rysslands fem senaste bidrag:
2007: Serebro - Song #1 (final 3a)
2008: Dima Bilan - Believe (semi 3a, final 1a)
2009: Anastasiya Prikhodko - Mamo (final 11a)
2010: Peter Nalitch & Friends - Lost and forgotten (semi 7a, final 11a)
2011: Alexej Vorobjov - Get You (semi 9a, final 16e)

Rysslands bästa placering:
Trots en lång rad fina placeringar genom åren har det hittills bara blivit en seger - för fyra år sedan genom ovan nämnde Dima Bilan och hans Believe.

Läs även andra bloggares åsikter om
Ryssland: Buranovskiye Babushki - Party for everybody Reviewed by Pierre on 20:25:00 Rating: 5

6 kommentarer:

 1. Man kan enkelt sammanfatta Ryssland efter 2009 med att det är juryns "fel" att de inte vinner. Ryssarna kom högt då endast tittarna fick rösta och sedan dess pressar juryn (av någon anledning) ned dem mot botten, såsom ifjol när de blev sist i finalen hos juryn och topp 10 hos tittarna. Om nu deras "snygging" ifjol blev sist hos juryn ser jag tyvärr ingen ljusglimt att det här ska falla juryn i år i smaken. Däremot kommer de gå vidare tack vare tittarröster.

  Skulle de inte gå till finaslen kommer det bero på att juryn drog ned dem och att tittarna satte dem för låpgt topp 10 (som lex Sverige 2010).

  SvaraRadera
 2. @Anonym: I det här fallet håller jag nog på juryn. Förra årets ryska låt var inte mycket att hänga i granen - och killen som sjöng den var direkt motbjudande. Förstår inte hur tvtittarna kunde placera den som åtta.

  SvaraRadera
 3. 2/5 från mig. Jag blir glad av att titta på tanterna, men låten är urusel - en nolla egentligen så det är enbart för tanternas goa charm som jag ger bidraget sitt "höga" betyg. Klart det blir final och en topp 10-placering där.

  SvaraRadera
 4. Låten är ingenting sånginsatsen ingenting. Så vad som verkar bedömmas här är charmen. Men om man inte ens tycker detta är charmigt utan bara en bunt tandlösa gamla tanter så finns det väl inte så mycket mer att bedömma. All respekt till er som gillar det och det kommer gå bra för tanterna men för mig är det här noll poäng.

  SvaraRadera
 5. @Anonym: Eurovision handlar om väldigt mycket mer än bara låten - och även om man inte gillar den här så sitter den tveklöst snabbt vare sig man vill eller inte.

  SvaraRadera
 6. fruktansvärt dåligt och inte ens roligt, eller charmigt, eller någonting. tänk om de vinner istället för Loreen... tack och lov har vi en jury och om de här går vidare istället för Schweiz i semifinal 1 är det riktigt fel. sämsta låten i år

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.