Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Azerbajdzjan: Sabina Babayeva - When The Music Dies

Sabina Babayeva - When The Music Dies

Ingen har väl missat anledningen till att Eurovision Song Contest går av stapeln i Azerbajdzjans huvudstad Baku i år - landet tog ju hem sin första seger i tävlingen förra året då Ell & Nikki skrapade ihop flest poäng av alla tävlande med sin Running scared. Man vann på sitt blott fjärde försök och blev det tjugosjätte landet att ta hem en seger i tävlingen (Se alla vinnarna här). Vi är framme vid årets allra sista låtpresentation - det är dags att titta närmare på värdlandets bidrag.

Precis som förra året började azererna med att skrapa fram en artist. I en åtta veckor lång serie program med titeln Milli Seçim Turu slogs en lång rad mer eller mindre rutinerade artister om överlevnad till nästa tävlingsomgång innan man till slut var framme vid en final med de fem kvarvarande. Efter tre timmar av vad som kändes som ändlös karaoke bestämde sig till slut en sju man stark jury för att det var Sabina Babayeva man ville ha. Sabina sattes sedan i händerna på ett svenskt låtskrivarteam - det är fjärde året i rad som azererna anlitar sitt svenska team - för att plocka ihop en passande låt.

När låten presenterades i mars visade den sig vara en känslosam och melankolisk soulballad arrangerad med traditionella azeriska instrument, med gott om utrymme för Sabina att briljera med sin röst. Jag associerar When the music dies till den retrosoul Christina Aguilera ägnat sig åt på senare år, och kanske allra mest till Sam Browns balladklassiker från 80-talet - minns ni Stop? Inga dåliga referenser - men så är det här också ett gott låthantverk som definitivt kommer att hitta sina anhängare i finalen även om låten känns väl bekant för att få mina toppoäng. Det blir inte Baku nästa år - men jag tippar att Azerbajdzjan kommer att förlänga sin fina svit av topp tioplaceringar.

Bidragets upphovsmän: Anders Bagge, Johan Kronlund, Sandra Bjurman och Stefan Örn
Bidragets startnummer: Nummer 14 i finalen.
Bidragets text

Azerbajdzjans bidrag hittills:
2008: Elnur & Samir - Day After Day (semi 6a, final 8a)
2009: AySel & Arash - Always (semi 2a, final 3a)
2010: Safura - Drip Drop (semi 2a, final 5a)
2011: Ell & Nikki - Running Scared (semi 2a, final 1a)

Azerbajdzjans bästa placering:
Vi tar det igen -  Azerbajdzjan vann för första gången förra året - låten hette Running scared och duon som framförde den i Düsseldorf Ell & Nikki.

Läs även andra bloggares åsikter om
Azerbajdzjan: Sabina Babayeva - When The Music Dies Reviewed by Pierre on 18:09:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 2/5 från mig. Nej nej nej! Så urbota tråkigt och inte alls min kopp te. Hennes engelska lämnar mycket att önska och jag tycker att hon känns fruktansvärt cold cold cold! Men återigen är det ett kompetent låtsnickreri som låter snyggt. Jag måste även inflika att när du skrev om likheten med Sam Brown och Aguilera så började jag fatta grejen. För visst finns det paralleller, men detta är så mycket sämre. Tror på en placering kring 10-strecket även för denna.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.