Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bosnien Hercegovina: Maya Sar - Korake ti znam

Maya Sar - Korake ti znam

Förra året skickade Bosnien Hercegovina Dino Merlin att representera landet i Düsseldorf med Love in rewind, tolv år efter att han tävlade för Bosnien första gången med Putnici tillsammans med Beatrice Poulot. Det gick riktigt bra, han landade på sjätteplatsen, ett steg högre upp i resultatlistan än på det första försöket. Nu var ju dock inte Dino ensam på scenen vid comebacken heller - han hade ju sällskap av ett helt band på scenen, vid pianot satt till exempel Maya Sar - som i år respresenterar Bosnien Hercegovina på alldeles egen hand.

Maya Sar, vars riktiga namn är Maja Sarihodžić, utsågs internt av det ansvariga tvbolaget BHRT med motiveringen att hon motsvarade alla de kriterier man satt upp för årets artist - en artist som nått betydande framgång, har låtskrivartalang, bra sångröst och en distinkt musikalisk stil. Hon släppte sin första singel Nespretno för två år sedan och fick med den en hit över hela Balkan vilket följdes av ett framgångsrikt album med samma namn samtidigt som hon också haft framgångar som kompositör och låtskrivare åt andra artister.

Även årets tävlingslåt Korake ti znam har hon skrivit själv, en stillsam och snyggt orkestrerad ballad om förlorad kärlek som i Baku kommer att framföras av Maya Sar ensam vid ett piano på en mörklagd scen. Det kan säkert bli effektfullt, särskilt som den går ut direkt efter det fartfyllda norska bidraget - men jag är lite orolig. Kanske är det läge att sträcka lite på benen när det är Mayas tur så man inte sitter och nickar till? Det här är nämligen årets snoozefest för min del - jag blir snarare uttråkad än berörd och hoppas det här stannar i semin. Det är svårt att tippa emot en elva år lång finalsvit - men jo - jag gör faktiskt det även om risken är överhängande att jag får fel.

Bidragets upphovsman: Maja Sarihodžić
Bidragets startnummer: Nummer 17 i semifinal II.
Bidragets text

Bosnien Hercegovinas fem senaste bidrag:
2007: Marija Šestić - Rijeka bez imena (final 11a)
2008: Laka - Pokušaj (semi 9a, final 10a)
2009: Regina - Bistra Voda (semi 3a, final 9a)
2010: Vukašin Brajić - Thunder and lightning (semi 8a, final 17e)
2011: Dino Merlin - Love in rewind (semi 5a, final 6a)

Bosnien Hercegovinas bästa placering:
Ännu ingen seger för Bosnien Hercegovina, men en pallplats nådde man 2006 då Hari Mata Hari nådde tredjeplatsen i Aten med vackra Lejla.

Läs även andra bloggares åsikter om
Bosnien Hercegovina: Maya Sar - Korake ti znam Reviewed by Pierre on 20:05:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 2/5 från mig också. Tycker exakt som du. Vackert orkestrerat och mycket kompetent men ack så tråkigt. Kan fortfarande inte nynna med trots flertalet lyssningar. Jag säger det än en gång; denna semi är så vansinnigt svårtippad! Självklart finns det en publik för detta och med tanke på att hon har 4 fornjugoslaviska grannar i samma semi så kommer den ju knappast sist, men jag tippar på en 11-12:e plats nånting...

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.