Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Bulgarien: Sofi Marinova - Love unlimited

Sofi Marinova - Love unlimited

Kreativiteten för att hitta på gimmicks och tricks som ska kunna få eurovisionpubliken på fall tycks vara oändlig - vilket givetvis är en av anledningarna att älska tävlingen. Ett av de mest givna är att försöka göra bidraget så universellt som möjligt genom att till exempel sjunga om kärlek, ett annat är att klämma in flera av deltagarländernas språk i texten. Kryster man riktigt hårt kan man lyckas göra båda i samma låt. Det är inte särskilt länge sedan det hände sist - 2007 tryckte rumänska Todomondo in frasen jag älskar dig på sex olika språk under sina tre minuter av Liubi, liubi, I love you - och i år tar Bulgarien över samma stafettpinne.

Årets bulgariska final blev en av eurovisionsäsongens jämnaste. Efter att ha vunnit semifinalen var Love is alive med Dess favorit men i finalen fick hon nöja sig med tredjeplatsen bakom Chance for better life med New5 och Love unlimited med Sofi Marinova - som båda landade på samma poäng när juryns och tvtittarnas röster räknats ihop. Det fick bli målfoto - enligt regelverket skulle segern gå till bidraget som fått flest smsröster - vilket resulterade i att Bulgarien i år representeras av den på hemmaplan välmeriterade Sofi Marinova som tog hem segern efter ha ramlat på målsnöret två gånger tidigare.

Jag associerar mycket till Inna, den rumänska sångerskan som varit stor på kontinenten under de senaste åren med en rad hits i dance/house-genren, när jag hör Love Unlimited. Inte det sämsta, och jag gissar att den associationen kan generera en del poäng från just de länderna, men jag är tveksam till att det kan räcka till final. Särskilt om det inte händer något radikalt med framförandet av låten som i den nationella finalen var märkligt svalt, stramt och tillknäppt med tanke på genren - och då hjälper det inte att Sofi klämt in ordet kärlek på sex olika språk i sin låt.

Bidragets upphovsmän: Krum Geopriev, Iasen Kozev och Donka Vasileva
Bidragets startnummer: Nummer 8 i semifinal II.
Bidragets text

Bulgariens fem senaste bidrag:
2007: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov - Water (semi 6a, final 5a)
2008: Deep Zone & Balthazar - DJ, Take Me Away (semi 11a)
2009: Krassimir Avramov - Illusion (semi 16e)
2010: Miro - Angel si ti (semi 15e)
2011: Polly Genova - Na inat (semi 12a)

Bulgariens bästa placering:
Bulgariens eurovisionkarriär har som bäst resulterat i en femteplats hittills - år 2007 för Elitsa Todorovas och Stoyan Yankoulovs Water.

Läs även andra bloggares åsikter om
Bulgarien: Sofi Marinova - Love unlimited Reviewed by Pierre on 11:00:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 4/5 från mig. Har älskat den sen första lyssningen. Den sticker ut rejält bland all annan dance-pop vilket är bra jobbat av producenterna. Jag tycker det är modernt och unikt. Det lär dock inte räcka till finalplats, det är jag ganska säker på. Framträdandet är, precis som du säger, mycket ljummet. Enligt en intervju med ESC-today sa hon för ett tag sedan att hon tänker vara ensam på scenen även i Baku. Ett misstag om du frågar mig. Varför kunde inte den riktiga Inna fått göra låten?!

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.