Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Dags att tippa andra semifinalen!

Det är dags! Ikväll gäller det för Sverige och Loreen när det är dags för Eurovision Song Contests andra semifinal från Baku! Klockan 21 är det dags att bänka sig i tvsofforna för två timmars eurovisionunderhållning på SVT1 - med tummarna hårt hållna för att Euphoria finns med bland de där tio kuverten.

Men i ärlighetens namn är just det en av få saker jag känner mig rätt säker på när det kommer till att tippa vilka tio som kniper kvällens finalplatser. I övrigt känns fältet väldigt jämntjockt och svårtippat, särskilt som ett par faktorer krånglar till det en smula. Vilket effekt får det till exempel att hela fem av länderna i Ex-Jugoslavien tävlar i samma semi? Kan de hjälpa varandra att gå vidare - eller tar deras i flera fall liknande bidrag ut varandra?

Jag tror att den serbiska balladen är ett säkert kort bland de där fem i alla fall och att Sverige får nordiskt sällskap av Norge till finalen - om inte Tooji klappar ihop totalt och löper vokalt amok. Risken finns. Vidare ser jag även Estlands ballad - min favorit bakom Loreen ikväll - som given i finalen. Jag har svårt att tåla det ukrainska wailmonstret Gaitanas låt, men hon ger ett av kvällens riktiga shownummer och Ukraina är alltid Ukraina, så hon lär få en av platserna även om jag gärna har fel. Turkiet får en av de fem återstående platserna för ett iögonenfallande nummer till sin lättillgängliga schlagerklezmer.

Sedan blir det genast svårare när de sista fyra platserna ska fyllas - de räcker ju liksom inte till! Hur jag än vänder och vrider blir det låtar över som mycket väl kan vara i final innan dagen är slut. Nej, det får bära eller brista - jag tänker sticka ut hakan och tippa skrällkväll!

Först har vi den där Ex-jugo-ansamlingen i semi två. Enkel matematik säger att de omöjligtvis kan åstadkomma att alla går till final för egen maskin - poängen räcker liksom inte till. Leker vi dessutom med tanken att alla ger sina tolvor till Serbien ser det till och med riktigt prekärt ut för dem. Då de dessutom alla sjunger på hemspråket och låtarnas appeal är begränsad utanför området tror jag inte att mer än max två till av dem når finalen. Frågan är bara vilka - om det ens blir två.

Jag avfärdade tidigt Maltas überbanala popschlager, men jag undrar om inte just direktheten tillsammans med Kurts scennärvaro faktiskt trots allt skräller honom vidare från det här sällskapet. Slovakien har aldrig nått final men det kanske är dags? Det är magert på rockfronten i år och går inte slovakerna vidare blir det rockfri final på torsdag. Jag tycker Max Jason Mai håller måttet och tippar skräll nummer två. Eurokitch, ögonbindel och ett säkert framförande från sista startnumret ger en tredje skräll för Litauens Donny Montell.

De blir med visst bävan jag inväntar resultaten ikväll... men så får det bli - frågor på det?

Så här tror jag det går ikväll, utan inbördes ordning. (Siffrorna är bidragens startordning ikväll och länkarna leder till bidragen och mina presentationer av dem):

Till final:
1. Serbien: Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar
2. Makedonien: Kaliopi - Crno i belo
4. Malta: Kurt Calleja - This is the night
7. Ukraina: Gaitana - Be my guest
11. Sverige: Loreen - Euphoria
13. Turkiet: Can Bonomo - Love me back
14. Estland: Ott Lepland - Kuula
15. Slovakien: Max Jason Mai - Don't close your eyes
16. Norge: Tooji - Stay
18. Litauen: Donny Montell - Love is blind

Utslagna:
3. Nederländerna: Joan Franka - You and me
5. Vitryssland: Litesound - We are the heroes
6. Portugal: Filipa Sousa - Vida Minha
8. Bulgarien: Sofi Marinova - Love Unlimited
9. Slovenien: Eva Boto - Verjamem
10. Kroatien: Nina Badrić - Nebo
12. Georgien: Anri Jokhadze - I'm the joker
17. Bosnien Hercegovina: Maya Sar - Korake ti znam

Läs även andra bloggares åsikter om och
Media: SvD, DN, Aftonbladet, Expressen x2.
Dags att tippa andra semifinalen! Reviewed by Pierre on 12:24:00 Rating: 5

8 kommentarer:

 1. Oväntat men väldigt intressant tips! Köper det till och med nästan. :) Vilket du tycker du själv är den svagaste punkten i tipset?

  SvaraRadera
 2. @Anna: Haha... jag är rädd att det finns flera! Men det känns svårt att tippa emot Bosniens svit, och låten kan tänkas dra fler jurypoäng än man önskar - så mitt svar är att den svagaste punkten ligger där.

  SvaraRadera
 3. Som sagt, sjukt svårttippat. Har gjort flera kovändningar sedan jag kommenterade alla bidrag här i bloggen. Nu tror jag att alla förutom Bulgarien, Georgien och Malta har en god chans att ta sig till final, men OK. Jag provar.

  1. Sverige
  2. Serbien
  3. Turkiet
  4. Ukraina
  5. Estland
  6. Norge
  7. Slovakien
  8. Slovenien
  9. Makedonien
  10. Viryssland

  Bubblare: Bosnien Hercegovina, Litauen, Kroatien (och egentligen minst två till bidrag)

  Jag hoppas:
  1. Sverige
  2. Norge
  3. Bulgarien
  4. Estland
  5. Portugal
  6. Ukraina
  7. Vitryssland
  8. Slovenien
  9. Nederländerna
  10. Kroatien

  Mycket modigt av dig Pierre att tippa Malta. Intressant att se resultatet ikväll.

  SvaraRadera
 4. @Elias: Haha... återstår att se om det inte bara var modigt utan dumdristigt också! Spännande blir det i alla fall! :-D

  SvaraRadera
 5. Ser inte helt osannolikt ut med undantag av Litauen, som jag tycker är rent provocerande usel. Hoppas få se Slovenien och Bulgarien i final. Avskyr Ukraina 'with a passion' men att Ukraina går vidare är en naturlag...

  SvaraRadera
 6. Mina chansningar gick inte hem senast, så nu blir det en ganska tråkig tippning från mig utan överraskningar

  1. Sverige
  2. Serbien
  3. Norge
  4. Slovenien
  5. Estland
  6. Turkiet
  7. Bosnien
  8. Makedonien
  9. Ukraina
  10. Bulgarien

  Vill dock höja en varningens flagga för att Ukraina floppar ikväll. Känns som en låt som är väldigt beroende av folkets röster för att ta sig vidare, och med tanke på att repetitionerna inte har sett särskilt imponerande ut så tror jag att låten kanske inte räcker till

  SvaraRadera
 7. @Inca: Haha... märk dock att Litauen gärna får stanna i semin för min del - men jag tror den har goda chanser att knipa en finalplats!

  @Anonym: Det vore härligt om du får rätt om Ukraina! Jag får utslag av eländet och ser gärna att den floppar. Blir förvånad att du kallar Bulgarien för tråkig tippning - det tycker jag är ett modigt val!

  SvaraRadera
 8. Ja jag är ju ingen expert men:

  Serbien, Sverige, Estland, Litauen, Malta, Bulgarien, Slovenien, Turkiet och tyvärr även Norge och Ukraina, som är två riktiga tjatpiller med hans falska falsett och hennes eviga wailande.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.