Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Frankrike: Anggun - Echo (You and I)

Anggun - Echo (You and I)

Vi som följde vinterns och vårens alla nationella uttagningar fick inte bara se vägen till Baku för alla årets bidrag - vi fick också se en väldig massa Anggun. Årets franska representant turnerade nämligen flitigt mellan deltagarländerna för att visa upp sitt bidrag i konkurrenternas finaler - så flitigt att det nästan kändes som att hon var ett obligatoriskt inslag. Nu återstår bara att se hur väl flängandet i Europa kommer att betala sig.

Den fördelen kan man skaffa sig genom att vara tidigt ute. Redan i november avslöjade ju det ansvariga tvbolaget France 3 att man tänker skicka Anggun till Baku och i januari presenterades sedan hennes låt Echo (You and I). Anggun Cipta Sasmi, som är av indonesiskt ursprung, slog igenom för fjorton år sedan med singeln och albumet La neige au Sahara (Snow on the Sahara) och har totalt hunnit släppa dussinet album på både franska, indonesiska och engelska, varav det senaste med titeln Echoes släpptes förra året.

Jag gillar Echo (You and I), även om jag egentligen gillar Anggun en bit mer än hennes låt. Det handlar om snyggt producerad modern pop med verser på franska och refräng på engelska - och en visselhook att kroka tag i lyssnaren med. Frågan är om det kan räcka i Baku. Jag är tveksam. Låten vänder och vrider på sig en hel del under sina tre minuter och kräver flera lyssningar för att sitta, samtidigt som jag tror den är för sval för eurovisionscenen och tittarna. Mycket hänger på vad Anggun gör med låten på scenen, men grundtipset är att hon får nöja sig med en slutplacering på den undre halvan av resultattavlan.

Bidragets upphovsmän: Jean Pierre Pilot, William Rousseau och Anggun
Bidragets startnummer: Nummer 9 i finalen.
Bidragets text

Frankrikes fem senaste bidrag:
2007: Les Fatals Picards - L'amour à la française (final 22a)
2008: Sébastien Tellier - Divine (final 18e)
2009: Patricia Kaas - Et s'il fallait le faire (final 8a)
2010: Jessy Matador - Allez! Ola! Olé! (final 12a)
2011: Amaury Vassili - Sognu (final 15e)

Frankrikes bästa placering:
Frankrike har tagit hem segern i Eurovision Song Contest fem gånger, men det är länge sedan sist: André Claveau med Dors, Mon Amour 1958, Jacqueline Boyer med Tom Pillibi 1960, Isabelle Aubret med Un Premier Amour 1962, Frida Boccara med Un Jour, Un Enfant 1969 och Marie Myriam med L'oiseau et l'enfant 1977.

Läs även andra bloggares åsikter om
Frankrike: Anggun - Echo (You and I) Reviewed by Pierre on 12:32:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 4/5 från mig. Looove it! Efter Sverige och Cypern är detta min tredje favorit i år. Skulle jag höra den i bilen skulle jag definitivt gasa lite hårdare. Hon känns cool och som ett fullblodsproffs och i liveversionen tycker jag faktiskt om akrobatiken, men falsksången känns ju sådär. Jag tror inte på en placering kring de 10 främsta utan snarare kring 20:e plats. Jag tror den är lite för knepig för att man ska hinna ta till sig den på de 3 minuter hon har på scenen. Tyvärr.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.