Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Georgien: Anri Jokhadze - I'm a joker

Anri Jokhadze - I'm a joker

Vilket är tidernas sämsta eurovisionbidrag? Svaret blir givetvis olika beroende på vem du frågar - men det finns onekligen ett gäng heta kandidater till titeln att välja mellan. Om jag ska plocka ut mitt bästa förslag så faller valet på det estniska bidraget från 2008. Den tafatta och obehagligt gubbsjuka buskisen i Kreisiraadios Leto Svet står än så länge i en liten klass för sig själv när det blir tal om värdelösa eurovisionlåtar för min del. Georgien gör dock ett riktigt lyckat försök att sno åt sig titeln i år.

När jag kollade läget inför årets georgiska final fann jag att storfavoriten hette Anri Jokhadze, men efter att ha lyssnat på låten avfärdade jag favoritskapet. Inte kunde väl Georgien skicka sådant skräp efter sina fyra första eurovisiondeltaganden med riktigt schyssta låtar? Men jodå, i konkurrens med åtta andra låtar i den nationella finalen blev det just han som avgick med segern tillsammans med låten The Jocker. Jodå, titeln var just den när låten tävlade på hemmaplan.

Efter vinsten har Anri, en av landets största popstjärnor, droppat ett c i låtens titel, kompletterat sin självgoda uppsyn med en uringul blondering och släppt en ny version av låten, nu med ett faktiskt uthärdligt intro som också innebär att vi i år för första gången får höra georgiska i Eurovision Song Contest. Resten av låten är en teatralisk parafras på Steve Miller Bands klassiker the Joker med en vilt överspelande Anri som tar till brösttoner spottande ur sig nonsens ackompanjerad av en svåruthärdlig umpa-kakafoni. Det här hamnar sist om jag får bestämma, men när jag nu inte får det nöjer jag mig med att det inte lär bli någon final den här gången - trots att georgierna har fyra finalplatser på lika många försök i bagaget.

Bidragets upphovsman: Rusudan Chkhaidze och Bibi Kvachadze
Bidragets startnummer: Nummer 12 i semifinal I.
Bidragets text

Georgiens bidrag hittills:
2007: Sopho - Visionary Dream (semi 8a, final 12a)
2008: Diana Gurtskaya - Peace Will Come (semi 5a, final 11a)
2010: Sofia Nizharadze - Shine (semi 3a, final 9a)
2011: Eldrine - One More Day (semi 6a, final 9a)

Georgiens bästa placering:
Än så länge har Georgien bara deltagit fyra gånger, men det har blivit final vid försöken - och varje gång med en finalplacering på den övre halvan. De två senaste gånger har man blivit nia, vilket därmed är landet bästa placering hittills. Först nådde Sofia Nizharadze landets första placering på topp tio då hennes Shine blev nia för två år sedan och ifjol fick Eldrine samma placering med One more day.

Läs även andra bloggares åsikter om
Georgien: Anri Jokhadze - I'm a joker Reviewed by Pierre on 15:27:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 0/5 från mig. Har faktiskt bara lyssnat igenom "The Jo(c)ker" en enda gång vilket är sjukt lite för att vara jag. Det är äckligt från början till slut och jag blir andfådd och fattar ingenting. Usch! Nej, det blir ingen final för Georgien.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.