Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Irland: Jedward - Waterline

Jedward - Waterline

Att samma artist tävlar i Eurovision Song Contest två år på raken är ovanligt om än inte unikt. Senast förra året försökte ju Tysklands Lena Meyer-Landrut försvara titeln hon vann året före med Satellite. Taken by a stranger blev dock inte alls samma succé som föregångaren. Tolvpoängarna uteblev helt i Düsseldorf och Lena fick nöja sig med en tiondeplats vid sitt återtåg - för övrigt som det högst placerade bidraget som inte fick någon tolva förra året. Nu har inte irländska Jedward någon seger att försvara när de nu också gör en snabb återkomst till tävlingen - men jag är rädd att de kan komma att få smaka på samma medicin som Lena.

Det blev dock ingen räkmacka för Jedward in i årets tävling, trots att de ju faktiskt gav Irland sin bästa placering på tolv år när deras Lipstick blev åtta ifjol. Nej, de fick tävla på samma villkor som fyra andra bidrag i årets upplaga av den irländska uttagningen Eurosong. Det blev dockaldrig något snack om vart segern skulle gå - Jedwards Waterline blev både juryns och tittarnas favorit och vann med god marginal till tvåan Here I am med Andrew Mann.

De nu tjugoåriga tvillingarna John och Edward Grimes hörde till mina stora favoriter förra året. I kombo med sin låt stod de för något nytt och fräscht i tävlingen med sin lätt hysteriska charm tillsammans med enorma mängder av övertänd energi på scenen. I år känns det mest som mer av samma - fast med en tristare låt. Den svenskpennade Waterline är inte direkt dålig men en smula platt och förutsägbar - den hade passat betydligt bättre i High School Musical än i händerna på duracelltvillingarna. De lär ju inte heller kunna överraska Europa med sin blotta uppenbarelse i år, men å andra sidan vann de ett gäng nya fans förra året och har ju dessutom tur med startnumren - precis som förra året får de avsluta sin semifinal. Det lär räcka till en finalplats men knappast en ny topp tioplacering - även om jag gärna trallar med en bit i år också.

Bidragets upphovsman: Nick Jarl och Sharon Vaughn
Bidragets startnummer: Nummer 18 i semifinal I.
Bidragets text

Irlands fem senaste bidrag:
2007: Dervish - They Can't Stop The Spring (final 24a)
2008: Dustin The Turkey - Irlande Douze Pointe (semi 15e)
2009: Sinéad Mulvey & Black Daisy - Et Cetera (semi 11a)
2010: Niamh Kavanagh - It's For You (semi 9a, final 23a)
2011: Jedward - Lipstick (semi 8a, final 8a)

Irlands bästa placering:
Ingen har väl missat att Irland är landet som vunnit Eurovision Song Contest flest gånger? Först Dana med All kinds of everything 1970, sedan Johnny Logan med What's another year 1980 och Hold Me Now 1987, Linda Martin med Why Me? 1992, Niamh Kavanagh med In your eyes 1993, Paul Harrington & Charlie McGettigan med Rock'n'Roll Kids 1994 och senaste Eimear Quinn med The Voice 1996. Sju segrar - men det var ett tag sedan sist.

Läs även andra bloggares åsikter om
Irland: Jedward - Waterline Reviewed by Pierre on 22:07:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 3/5 från mig. Mina absoluta favoriter från ifjol gör mig besviken i år. Du tar orden ur min mun, Pierre - har inget mer att tillägga. Givetvis blir det finalplacering och det skulle inte förvåna mig om det blir en topp 10-placering i år igen p.g.a. deras nyvunna och stora fanskara som upptäckte herrarna ifjol.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.