Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Litauen: Donny Montell - Love is blind

Donny Montell - Love is blind

Vad gör man när allting redan är gjort? När ett eurovisionbidrag redan har hunnit framföras i en kundvagn? Eller i ett gigantiskt tält till klänning? Eller i sällskap av en robot? En konståkare? Med löjligt synkade fjärilsvingar? När vi redan har fått se en aprikoskärna hinna gro och bli ett träd på tre minuter? Eller för all del, när vi redan har fått se glasburar krossas i poplåtar eurovision aldrig förr skådat? Hmm... man kanske kunde framföra sin låt iförd en ögonbindel?

Årets litauiska uttagning inleddes precis som vår egen melodifestival med fyra deltävlingar varifrån sammanlagt fjorton bidrag knuffades till en final. I en första omgång röstade där tvtittarna tillsammans med en jury fram tre bidrag till en superfinal där makten sedan lades helt i juryns händer. Eftersom såväl juryn som tittarna redan i den inledade omgången enats om sin favorit kändes utgången given - och så blev det också, det blev en överlägsen seger för Donny Montell och hans Love is blind.

Donny Montell är artistnamnet för Donatas Montvydas, 24-årig popstjärna och tvpersonlighet med seger i Let's Dance på meritlistan. Hans låt är märklig på flera sätt. Den inleds som ballad för att halvvägs brista ut i daterad discopop och sedan via en rad omvägar till slut nå en refräng sista halvminuten - och så var det ju den där ögonbindeln Donny uppträder med första halvan av låten. Det här är så eurovisionsvulstigt och krystat att jag inte kan låta bli att gilla det lite i smyg. Jag vågar sätta en slant på att litauerna slår oddsmakarna på fingrarna och tar sig till final i år igen. Killen kan både sjunga och röra sig på scenen, låten sticker ut - och en så iögonenfallande(!) gimmick när man är sist ut i startfältet hjälper säkert till att få låten att fastna - hur fånig den än är.

Bidragets upphovsmän: Brandon Stone och Jodie Rose
Bidragets startnummer: Nummer 18 i semifinal II.
Bidragets text

Litauens fem senaste bidrag:
2007: 4Fun - Love Or Leave (final 21a)
2008: Jeronimas Milius - Nomads In The Night (semi 16e)
2009: Sasha Son - Love (semi 9a, final 23a)
2010: InCulto - Eastern European Funk (semi 12a)
2011: Evelina Sašenko - C'est ma vie (semi 5a, final 19e)

Litauens bästa placering:
En enda gång har Litauen lyckats charma Europa tillräckligt mycket för att nå topp tio. Det var 2006 då man beslutade sig för att skicka ett skämtbidrag om just det faktum att det dittills inte gått särskilt bra för dem i tävlingen - We Are The Winners framfört av LT United blev sexa.

Läs även andra bloggares åsikter om
Litauen: Donny Montell - Love is blind Reviewed by Pierre on 07:22:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. 2/5 från mig. Extremt cheesy framförande samt låt. Men den har ju en sån där klassiskt ESC-melodi i refrängen. Dock mycket daterad produktion. Usch för den! Dock har han George Michael-karaktär i de långa tonerna - snyggt! Nej, jag tror faktiskt inte på final, men den skulle kunna skrälla pga sitt startnummer.

  SvaraRadera
 2. 4/5 från mig. Åtminstone i studioversionen för nu har jag ju faktiskt hört rep-versionerna och jag håller med dig. Hemskt sura toner på sina håll. Men låten i sig är ju dock riktigt vacker. Älskar att den är enkel och minimalistisk till sin karaktär, men tack vare hans fylliga röst så blir den ändå lite svulstig på ett härligt sätt. Love it!

  SvaraRadera
 3. Kommentaren ovan var menad för UK, inte Litauen.

  SvaraRadera
 4. Kanske den bästa låten i startfältet på lördag. Till skillnad från Sverige och Ukraina har inte Litauens bidrag inte det kommersiella soundet. För övrigt är UKs bidrag ett riktigt sömnpiller. Tror att Litauen kan hamna på topp-5.

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.