Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Malta: Kurt Calleja - This is the night

Kurt Calleja - This is the night

Malta har drygt 400'000 invånare. Varje år satsar man på ambitiösa uttagningar till Eurovision Song Contest med ett stort antal tävlande - man undrar nästan om det finns en maltes som inte har en polare eller släkting som tävlat där vid det här laget - och det sägs att malteserna nästan mangrant sitter bänkade vid tvapparaterna när det är dags att tävla. För ett par veckor sedan ströks det stora intresset under ytterligare när tusentals malteser samlades på torget i huvudstaden Valetta för att lära sig dansstegen till årets bidrag This is the night (se här). Galet, men säkert vore det en upplevelse med en eurovisionfinal på Malta framöver. Det lär dock inte bli nästa år.

Finalen i årets upplaga av The Malta Song for Europe fick en spännande upplösning när det visade sig att tvtittarna placerade juryns favorit, Claudia Faniellos ballad Pure, som fyra. Skulle den ende kvarvarande utmanaren Kurt Calleja få tillräckligt många poäng för att gå om? När de sista poängen delades ut stod det klart att han lyckats, segern gick till This is the night, skriven av Kurt tillsammans med svenskarna Johan Jämtberg och Mikael Gunnerås.

Kurt åker till Baku tillsammans med sitt fyra man starka band och en lättillgänglig poplåt. Lättillgänglig betyder i det här fallet dessvärre att låten är närmast absurt platt och förutsägbar - man vet exakt vad som komma skall från den första sekunden till den sista. Förra året lyckades malteserna nästan ta sig till final med en låt med precis samma egenskaper - man ska inte underskatta vad en omedelbar refräng och en glad och bildskön sångare kan göra med tvtittarna - men grundtipset måste ändå bli en ny maltesisk semifinalbom.

Bidragets upphovsmän: Johan Jämtberg, Mikael Gunnerås och Kurt Calleja
Bidragets startnummer: Nummer 4 i semifinal II.
Bidragets text

Maltas fem senaste bidrag:
2007: Olivia Lewis - Vertigo (semi 25a)
2008: Morena - Vodka (semi 14e)
2009: Chiara - What If We (semi 6a, final 22a)
2010: Thea Garrett - My Dream (semi 12a)
2011: Glen Vella - One love (semi 11a)

Maltas bästa placering:
Maltas eurovisionframgångar stavas hög utsträckning Chiara. Först blev hon trea 1998 med The one that I love 1998, Maltas dittills bästa placering, och poängmässigt det närmaste de hittills varit en seger trots att man sedan dess också blivit tvåa två gånger; 2002 med Ira Loscos 7th Wonder och sedan återigen via Chiara 2005 i Angel.

Läs även andra bloggares åsikter om
Malta: Kurt Calleja - This is the night Reviewed by Pierre on 12:51:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 2/5 från mig också. Det här är ganska beiget och platt. Inget särskilt alls, men det är inte dåligt. Det bara händer inte så mycket och är alldeles för förutsägbart. Nej, jag tror inte att det blir final i år heller.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.