Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag I

Idag inleddes repetitionerna borta i Baku - med viss fördröjning. Eftersom stora delar av centrala Baku varit avstängda p.g.a. en cykeltävling under dagen hade de repande ländernas delegationer svårigheter att ta sig till arenan på morgonen. Trots strulet är jag dock ruskigt avis på de som är på plats - eurovisionfebern går hårt åt mig för tillfället. Jag har givetvis följt repen så gott det går på avstånd.

Här följer mina omdömen om och kommentarer till vad som synts på scenen i Crystal Hall idag tillsammans med klipp från respektive lands rep:

Montenegro: Rambo Amadeus - Euro Neuro
Kommer du ihåg åsnan som var en röd tråd i Rambo Amadeus officiella video? Den får ju inte vara med på scenen i Baku eftersom levande djur inte är tillåtna - men den finns trots allt med i någon mån - i form av en hmm... trojansk åsna. Rambo imponerade inte idag. Han verkar bitvis rätt bortkommen och numret är om möjligt ännu mer kaotiskt än låten:

Island: Gréta Salóme & JónsiNever forget
Ja! Islänningarna har gjort precis som jag hoppats och försökt ta med sig känslan från den officiella videon med hjälp av LED-skärmarna i bakgrunden som kastar oss in i det karga sagolandskapet där låtens historia utspelar sig. Tillsammans med den snyggt återhållna dramatiken tycker jag att den där finalplatsen börjar kännas säker.

Grekland: Eleftheria EleftheriouAphrodisiac
Eleftheria bjuder på ganska exakt vad vi lärt oss att förvänta av den här typen av grekiska bidrag - synkdans och excess i vickande på höfter, bröst och rumpa om än mindre utmanande än när hon vann på hemmaplan. Det känns en smula tamt faktiskt.

Lettland: Anmary - Beautiful Song
Anmary har slängt ut det lekfulla numret från den nationella uttagningen och ersatt det av färgkaskader och vad som snarast känns som om man mannekängar för Lindex i modevisningen på det lokala köpcentrat. Besvikelse trots en stark sånginsats.

Albanien: Rona Nishliu - Suus
Rona gör sin låt ensam i ett rött ljushav, utan sällskap ens av hönan som lämnat ifrån sig ett tjog färgglada påskägg i hennes hår. Sången sitter som en smäck - till och med riktigt imponerande, men nae, jag fastnar bara på det där fågelredet i håret och de inte särskilt smickrande närbilderna. Här finns en del att jobba på.

Rumänien: Mandinga - Zaleilah
Jag hade nog hoppats på ett nummer som andades mer kontinentalt party än folkmusikfestival. Helt ok röstmässigt, men jag är överraskad över att man inte satsat på mer show - det hade låten vunnit på.

Schweiz: Sinplus - Unbreakable
Bröderna Broggini gjorde ett ganska lojt rep mot en backdrop i grönt. Det händer inte mycket i numret vilket gör att man hinner tänka alldeles för mycket på hur skitnödig sångarbrodern ser ut - för att inte tala om engelskan som fortfarande är kackig i överkant.

Belgien: Iris - Would you
Nope, somliga ser visst det här som en outsider, men jag fattar ingenting. Låten är trist, sången känns bitvis ansträngd och Iris ser väldigt tafatt ut så fort hon försöker röra på sig - och det hjälper inte att scenen får det att se ut som om hon vadar i rosa lava.

Finland: Pernilla Karlsson - När jag blundar
Pernilla har satt vindmaskinen i jobb inför Baku med ett väl tilltaget släp som genom låten vajar för vinden. Men varför har man droppat den dansande spegelbilden från den nationella finalen? Sångmässigt låter det fint, men det känns tveksamt om det här kan räcka till final.


Läs även andra bloggares åsikter om
Repetitioner - dag I Reviewed by Pierre on 18:26:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. Philp Holmgren13 maj 2012 21:46

    Är det bara jag som tänker på Georgien 2007 när jag ser på Montenegros bakgrundsskärmar?

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.