Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag II

Även den andra dagens rep kom igång med viss försening, men när det väl kommit igång flöt det på som planerat med de återstående bidragen från den första semifinalen.

Här har ni klipp från respektive rep tillsammans med mina kommentarer om vad vi fick se idag - ta det dock för vad det är, vid första repet håller de flesta en låg profil och känner sig för.

Israel: Izabo - Time 
Israelerna gör helt rätt och satsar på att få sin låt att framstå som lekfull, till exempel med hjälp av en backdrop med urverk och dansande klockor och  sköna dansmoves från körsångarna. Det otäcka circustemat från den första videon är tack och lov helt dumpat. Det känns som om Izabo härmed stärker sina finalchanser.

San Marino: Valentina Monetta The Social Network Song - oh oh-uh-oh oh 
Nae... det här är svåruthärdligt utan att ha en skämskudde inom räckhåll. 37-åriga Monetta måtte antingen vara helt aninglös eller lida av total brist på stolthet när hon spelar rollen som fjortis mot en backdrop av skärmsläckarmodell - med profilbilder från det där sociala nätverket. Och vem kom på att det skulle vara effektfullt att stå vid en laptop på en eurovisionscen? Inte ett rätt någonstans - och bitvis direkt pinsamt.

Cypern: Ivi Adamou La la love 
Cyperns Ivi röstades just fram som de svenska eurovisionfansens favorit - och jag tror inte att de (vi) kommer att behöva bli särskilt besvikna. Vi får ett schysst dansnummer av Ivi och hennes fyra kvinnliga dansare, omkring och på en bänk av böcker (en koppling jag inte riktigt greppar). Sången låter en smula flåsig idag men inte värre än att det håller och numret är en bit hetare än det liknande grekiska.

Danmark: Soluna Samay - Should've known better 
Här har det inte hänt mycket - vi får exakt samma nummer som i den nationella finalen med Soluna i uniform omgiven av sitt akustiska band och varma färger mot gult och guld. Snyggt, men låten är fortfarande inte mycket att hänga i eurovisiongranen.

Ryssland: Buranovskiye Babushki - Party for everybody 
Haha så underbart! Tanterna bakar på scenen, i en stor ugn som är numrets enda rekvisita vid sidan av brickan som bakverket serveras på. I övrigt känns numret igen med tanterna som lagom yrt och lagom koreograferat dansar sig igenom låten - på slutet i sällskap av ugnen som börjar rotera. Nog kommer det här att gå hem runt om i Europa - sedan kan det diskuteras hur bra det hela egentligen är och vilken definition av bra som i så fall ska användas.

Ungern: Compact Disco - The sound of our hearts 
Woohoo - här har det hänt något! Plötsligt sitter sången hur bra som helst och det är som om hela bandet varit stela marionetter som nu har kommit till liv efter segern hemma i Ungern. Kanske finns det trots allt hopp för den här sköna electropoplåten?

Österrike: Trackshittaz - Woki mit deim Popo 
Den lagom fräscha poledancingen finns fortfarande kvar, men vi får betydligt mindre av just rumpa än i den nationella finalen, och de där ljusdräkterna som det gjordes stor poäng av på hemmaplan (men som inte kan användas här) har ersatts av... inte mycket. Om man inte räknar att killarna gör en tjurrusning ut på catwalken, de första som tar användning av den. Känns lite som om den där rumpan blivit väl degig. Inte final va?

Moldavien: Pasha Parfeny - Lăutar 
Moldaverna har plockat trumpeterna av scenen och placerat dem i jätteformat på backdropen istället - ett rätt smart sätt att få med det centrala instrumentet i numret och samtidigt kunna ha så många dansare som möjligt på scenen. Jag tycker det här funkar, lite lagom larvigt på ett sätt som lyfter fram låten som en glad bagatell. Klart det blir final!

Irland: Jedward - Waterline 
Förra årets röda tema har bytts ut mot ett blått för att knyta an till den där vattenlinjen. Mycket vatten blir det, både på backdroppen och den inplockade fontänen - annars känns det väldigt mycket igen från ifjol med energisk (o)synkdans och halvsur sång. Det här hade nog behövt något mer spektakulärt än så . helhetsintrycket känns en hel del som att man ser gårdagens nyheter - men det sägs å andra sidan att den där fontänen kan mycket mer än vi såg idag. Hmm...


Läs även andra bloggares åsikter om
Repetitioner - dag II Reviewed by Pierre on 11:29:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Jag fnissar jättemycket åt San Marino. Comic gold! Jag är typ samma ålder och föreställer mig mig själv studsa runt och ooh-a om Facebook. Då fnissar jag ännu mer för ALLTSÅ. Så idiotiskt! Och så älskar jag Israels bidrag. Lala love. (Höhö.) Och den här bloggen är min melodifestival-favorit, lika bra att passa på och säga det också när jag nu kommenterar för en gångs skull!

    SvaraRadera
  2. @Johanna: Ja det är bara att hålla med - det här kommer att bli en klassiker av alldeles fel anledningar. Och jag älskar när mina tysta läsare gör sig hörda! Tack för att du läser och kul att du gillar bloggen! :)

    SvaraRadera
  3. Shit vad bra Ungern är! Herregud vilket lyft. Håller tummarna för final, som nu känns lite mer troligt än tidigare.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.