Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag IV

Den fjärde repetitionsdagen rymmer de tio sista bidragen i den andra semifinalen - vilket ju gör den här dagen riktigt intressant. Förutom att vår egen Loreen ju gör sitt premiärrep så kliver även Tooji upp på scenen, norrmannen med det svenskpennade bidraget Stay samt en av mina stora favoriter, estniske Ott Lepland.

Jag kommer givetvis att försöka hänga med under dagen och lägga upp klipp från respektive rep tillsammans med mina kommentarer. Hållschemat med alla tider för repetitionerna hittar du som vanligt i Eurovisionkalendern.

Slovenien: Eva Boto - Verjamem
För att bara vara sexton tycker jag Eva Boto levererar sitt balkandrama riktigt snyggt även om jag fortfarande saknar den där känslan av att hon upplever sin text. Att hon dragit på sig en hel blomsterrabatt känns lite väl överdådigt romantiskt, men jag gillar de dansande gestalterna i vitt bakom henne - very eurovisionish! Mot final?

Kroatien: Nina Badrić - Nebo
Kroatiska Nina ger ett visuellt snyggt iscensatt nummer - jag gillar färgerna, dansarna och backdropen som matchar låtens titel - himmel - men man bommar helt att förmedla låtens stegrande uppbyggnad i det vi ser. Det händer just inte mycket, Nina står på samma kvadratdecimeter och trampar medan det där lakanet förgäves försöker göra skillnad. Känns väldigt tveksamt det här.

Sverige: Loreen - Euphoria
Se separat inlägg här.
Georgien: Anri Jokhadze - I'm the joker
Nej det här är tydligen inget skämt alls. Jag hade trott vi skulle få en rejäl dos tacky gimmicks här - men det stannar vid en glittrande minimegafon och Anris äckligt självgoda uppsyn. I övrigt verkar det som om georgierna faktiskt försöker bli tagna på allvar. Jag kommer att gråta om Georgien tar sig till final igen.

Turkiet: Can Bonomo - Love me back
Det här gick väl ändå på halvfart? Can känns lojt nonchalant, som om han bara promenerar igenom det första repet. Här går det nog inte dra några slutsatser förrän man lagt i en växel till - och fått på sig scenkläderna. Det marina temat i låten illustreras på bakgrunden - och av dansarna som bokstavligen sätter Can i båten.

Estland: Ott Lepland - Kuula
Ott har plockat in en körsångerska på scenen och den är inte lika mörk och avskalad som i den nationella finalen. Lite synd tycker jag helt spontant - det var ruskigt läckert. Den nya inramningen tar dock inte ifrån Kuula varken att den är semins bästa ballad eller att den borde vara gjuten i final - och Otts röst är definitivt en av semins, om inte hela tävlingens, bästa.

Slovakien: Max Jason Mai - Don't close your eyes
Slovakerna låter visst ljus och bakgrund stå för att det överhuvudtaget händer något på scenen - Max Jason är oväntat orörlig på scenen medan bandet helt och hållet tar på sig rollen som kuliss. Här lär det krävas ett intensivt kameraarbete för att det ska funka... får vi det tro?

Norge: Tooji - Stay
Åh men jo! Förlåt Norge och Tooji att jag tvivlade - det här låter ju riktigt bra, och numret funkar hur fint som helst! Klart det blir final! Snygg backdrop som lyfter fram och tar plats utan att ta över medan de körande dansarna  bidrar med eurovisionparty och harmonierande körsång. Låter det så här på tisdag - och lördag - så kan det räcka långt.

Bosnien Hercegovina: Maya Sar - Korake ti znam
Meeen snark! Ja, det ÄR snyggt med Maya ensam vid flygeln på den mörka men effektfullt ljussatta scenen men om ni inte vrider upp dimmern är risken rätt överhängande att jag somnar här. Låten tar sig absolut  ingenstans alls och jag har bara så tråkigt under vad som känns som tre evighetslånga minuter.

Litauen: Donny Montell - Love is blind
Haha joo.... Donny har pyntat sin ögonbindel med strass och plockat med den till Baku. Låten får ruskigt mycket spö bland recensenter men jag tycker fortfarande att det här ett skönt stycke alldeles lagom krystad eurovisionkitsch - och dagens rep ger mig inte anledning att sluta tro på ny litauisk final - även om Donny inte trampade plattan i mattan idag.
Repetitioner - dag IV Reviewed by Pierre on 09:14:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.