Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag V

Kristi Himmelsfärdsdagen är den femte dagen av repetitioner i Baku då man drar igång det andra varvet av repetitioner för semifinalisterna. Det innebär att vi börjar om från startnummer ett i den första semifinalen och fortsätter till Danmark med startnummer tretton.

Förmodligen kan vi förvänta oss att få se ännu lite mer av hur numret verkligen kommer att se ut nästa vecka - mera av scenkläder och effekter samt artister som lägger i en växel till. Jag kommer att följa med under dagen och uppdatera här efterhand med klipp från respektive rep tillsammans med mina kommentarer. Du hittar som vanligt körschemat med alla tider för repen här.

Montenegro: Rambo Amadeus Euro Neuro 
Idag har Rambo vaknat! Han är betydligt mer på hugget än vid det första repet och har dessutom fått på sig scenkläderna - en cape som plockas av redan vid introt efter att ha fastnat i tupén och sedan kostymer i svart och vitt för hela bandet. Kaotiskt är det dock fortfarande.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Island: Gréta Salóme and Jónsi – Never forget
Det blir eurovisiondrama i helsvart från Island nästa vecka men ouch, idag har Jónsi svårt att hitta tonerna - eller om han håller igen och väljer att lägga sig lågt. Det blir tillräckligt tufft ändå att ta sig till final från det här startnumret - så här får det inte låta på tisdag! Det här ska ju vara i final.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Grekland: Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac
Det grekiska teamet var inte alls nöjda med bakgrunden de fått och testade vid det första repet - så idag testade de en helt ny. Den nya är i guld och blått med en marin touch - Eleftheria skakar bland annat rumpa mot en bakgrund av ett gigantiskt guldfärgat ostron. Den funkar mycket bättre till låten, om nu bara Eleftheria kan få ordning på det sura tonerna också så ska väl det här kunna gå vägen.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Lettland: Anmary - Beautiful Song
Det är nog läge att konstatera att Beautiful song är årets guilty pleasure för min del - en glad banal trall med meningslös text som inte skäms alls över att vara just opretentiös. Anmary bjöd inte på några överraskningar idag, tyvärr kanske, numret hade behövt något lite extra - men sången var stark och tonerna satt där de skulle.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Albanien: Rona Nishliu - Suus
Sedan det första repet har Rona plockat äggen ur fågelboet, fått på sig lite smink och en ny scenstass inkluderande kreativa örhängen och flerfärgade naglar. Några gimmicks lär hon dock inte behöva - för herregud vilken röst hon har! Varenda ton i den krävande låten sitter som en smäck! Kan Rona skrälla sig till final? Det känns inte som en omöjlighet.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Rumänien: Mandinga - Zaleilah
Mandinga repade idag i vitt - förutom sångerskan Elena Ionescu som uträdde i rött kortkort till en svart topp med Musse Pigg-öron. Det lät bra idag men jag tycker det är svårt att bedöma Zaleilah utan de rätta kameravinklarna. I det här skicket ser det tomt och en smula underligt ut med bandet samlat i en klick på den stooora scenen.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Schweiz: Sinplus - Unbreakable
Även Sinplus har fått på sig scenkläderna idag, med sångarbrorsan i tajt och svart och gitarrbrorsan grön läderjacka. Bortsett från hittepåengelskan låter det bra idag - men nae, det här är inte särskilt kul. Det vill nog mycket till för att det ska bli en ny schweiziska final i år.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Belgien: Iris - Would you
Mera scenkläder, Iris har fått på sig sina, en kort klänning i vitt till glittriga skor. Jag har inte mycket att säga här - det här är semins tristaste låt och Iris har inte visat upp något som visar i en annan riktning.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Finland: Pernilla Karlsson - När jag blundar
Nae Finland, vad håller ni på med? Idag testar man en ny bakgrund med varma färger vilket skär sig totalt med Pernillas gröna klänning som jag redan från början inte fattar grejen med - precis sådant som tar fokus från låten och leder till fullständiga magplask när poängen ska delas ut.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.
Israel: Izabo - Time
Israelerna var, med all rätt, nöjda redan efter den första repetitionen och vi fick därför inte se några större förändringar vid dagens rep. Det är inte lätt att förutsäga hur Europa kommer att ta emot Time, men Izabo ger i alla fall bästa möjliga föutsättningar.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

San Marino: Valentina Monetta The Social Network Song - oh oh-uh-oh oh
Valentina med uppbackande kör var klädda för semi idag - med körsångarna klädda som ett 2000-talets Village People för att illustrera de där alldeles vanliga människorna som använder Fac... det sociala nätverket - cheerleadern, piloten, läkaren osv. Det här kommer att bli klassiskt - av alldeles fel anledningar.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Cypern: Ivi Adamou La la love 
Även Ivi luftade tävlingskläderna - vi kommer att få stilrent nummer på ett blått och vitt tema. Även om sången ännu bitvis wobblar verkade Ivi betydligt mer avslappnad idag. Jag tror det här kommer att gå vägen på tisdag - numret är inget märkvärdigt men låten är ruskigt catchy och Ivi lyckas riktigt bra med att göra den rättvisa.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Danmark: Soluna Samay - Should've known better
Soluna överraskar genom att plocka av sig uniformen från den nationella finalen idag - hon använde den också under det första repet - och visar upp en helt ny scensvid. Är det den vi kommer att få se på tisdag? I övrigt var det mesta sig likt - radiovänligt, snyggt, väl genomfört - och rätt trist.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.
Repetitioner - dag V Reviewed by Pierre on 10:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.