Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag VI

Även den sjätte dagen av repetitioner är fullmatad - den inleds med den andra repetitionsrundan för de fem sista bidragen i den första semin, följt av andra rundan för de åtta första i den andra.

Du hittar hela körschemat med alla tider i Eurovisionkalendern. Jag kommer som vanligt att uppdatera inlägget under dagen med klipp från respektive rep tillsammans med mina kommentarer:

Ryssland: Buranovskiye Babushki - Party for everybody
Tanterna var varmare i kläderna idag och den ryska ugnen jobbade för fullt - även om det fortfarande var tomt på brickorna som i semin ska fyllas med bakverk. Det ryktas att den efterföljande presskonferensen var tävlingens hittills mest välbesökta - ett tecken?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Ungern: Compact Disco - The sound of our hearts
Märkligt, det är som om bandet genomgått en metamorfos sedan den nationella finalen - framförandet är stensäkert och ledsångaren tar inte bara rätt toner, han är lugn, avslappnad och kostar på sig ett gäng leenden. Idag uppträdde bandet i sina scenkläder - som går helt i svart. Det här är riktigt bra - men hur långt räcker det?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Österrike: Trackshittaz - Woki mit deim Popo
Idag gick rumppojkarna för fullt - och vi fick se hela numrets koreografi. Idag fick man dessutom igång LED-effekterna i scenkläderna. Åtminstone delvis. Precis som med Dannys liknande kläder i Melodifestivalen har österrikarna svårt att få dem att funka som de ska.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Moldavien: Pasha Parfeny - Lăutar
Moldaverna bjuder fortfarande på ett lekfullt och smittande nummer - även om Pasha verkar ha droppat att rida häst på en av körsångerskorna. Här får vi dessutom vänta med att se Pashas scenkläder till på tisdag - Pasha vill låta dem vara en överraskning.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Irland: Jedward - Waterline
Idag uppträdde Jedward i nya kläder, vita kavajer försedda med billigt röstfiske - deltagarländernas flaggor.  Tippar att det här inte är nästa veckas scenkläder..? Den där fontänen gick på högre tryck idag även om tvillingarna fortsätter att hinta att vi inte sett allt - kommer killarna att slänga sig i den på tisdag? I övrigt både lät det och såg ut som det brukar med killarna - tveksam tonsäkerhet och övertänt framförande - men klart det här leder till ny final.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Serbien: Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar
Känner du igen kvinnan bredvid Željko i klippet nedan? Det är ju Jovana Janković, som presenterade Eurovision Song Contest tillsammans med honom i Belgrad för fyra år sedan - och nu också är hans fru. Idag uppträdde man i den svarta scenkläderna och testade såväl nu bakgrund som ljussättning - med LED-skärmar i mörkblått och lila och spotlightljuset i mjukt gult. Snyggt!
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Makedonien: Kaliopi - Crno i belo
Inte mycket nytt här - Kaliopi är lika säker som på det första repet och känns alltmer som en finalist. Scenkläderna får vi vänta med att se till genrepen nästa vecka.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Nederländerna: Joan Franka - You and me
Joan sparade på lägereldarna idag men passade å andra sidan på att lufta klänningen som ska användas på tisdag. Färgmässigt funkar den fint, men det blir en rejäl stilklasch mot de där fjädrarna. Varför envisas hon med dem?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Malta: Kurt Calleja - This is the night
Inga stora skillnader här, förutom att Kurt idag uppträdde med ett gult linne under kavajen och en lika gul handske på högerhanden. Till och med röstakrobatiken i slutet av låten fanns med idag också - är det verkligen tänkt att det ska låta så på tisdag? Det här är visserligen löjligt banalt, men jag börjar ändå undra om det inte trots allt kan bli final för Malta av just den anledningen - konkurrenterna krånglar till det för sig.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Vitryssland: Litesound - We are the heroes
Litesound bekräftar att man kommer att använda de mörka mc-inspirerade kläderna även på tisdag - och minsann, har inte gitarristerna och basisten dammat av de där hmm.. magnetskorna... eller om det var fastspikade de var? Poäng till den som minns när de användes senast!
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Portugal: Filipa Sousa - Vida Minha
Jag gillar verkligen Portugals backdrop som gör att Filipa uppträder med Lissabon i bakgrunden. Snyggt! Ännu ett starkt framförande av den melankoliska fadon, finns det plats för sådant i finalen?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Ukraina: Gaitana - Be my guest
Jag ger Ukraina att de återigen kommer att ge en av tävlingens största shower - de virtuella dansarna på de extra LED-skärmarna är till exempel hur coola som helst - så länge man slipper lyssna är det här faktiskt kanon. Men inget lär hjälpa upp den här wailfesten mina öron och jag är rädd att jag kommer att behöva stå ut med den två gånger nästa vecka.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Bulgarien: Sofi Marinova - Love Unlimited
Less is more, ibland är det konceptet helt rätt, men att bulgarerna har valt det till just det här numret känns bara underligt. Sofi känns bara ensam och övergiven på den stora öde scenen, helt utan gimmicks, körsångare eller annat som skulle kunna fånga ögonen eller fylla ut numret.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.
Repetitioner - dag VI Reviewed by Pierre on 11:12:00 Rating: 5

3 kommentarer:

  1. Det var väl Sakis som använde magnetskorna??? ;)

    SvaraRadera
  2. Eller barfotagrekerna förra året?

    SvaraRadera
  3. Jag tror Johanna är inne på rätt spår - det var ju i cypriotiske Christos Mylordos nummer man använde samma trick förra året! :)

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.