Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag VII

Vi är framme vid den sjunde dagen av repetitioner i Baku - och det kommer att bli en riktigt intressant dag! Vår egen Loreen går ju upp på scenen för andra gången (se separat inlägg här) tillsammans med fyra av konkurrenterna i den andra semifinalen och vi kommer för första gången att få se bidragen som är direktkvalificerade för final repeteras - och däribland finns ju flera av årets storfavoriter.

Jag kommer i vanlig ordning att uppdatera inlägget under dagen med klipp från respektive rep tillsammans med mina kommentarer. Du hittar alla hålltider för dagens repetitioner här.

Slovenien: Eva Boto - Verjamem
Dagen inleddes med klassisk eurovision balkanstyle. Efter det första repet klagade Eva på dålig medhörning vilket kan förklara att hon idag både låter säkrare och ser mer avslappnad ut i sin roll som romantisk brud - det vita temat har faktiskt slagit över i att följet på scenen ser ut att vara på väg mot bröllop snarare än eurovisionfinal även om jag nog tror de hamnar i det senare.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Kroatien: Nina Badrić - Nebo
Mera Balkan och mera vitt i nästa nummer. Åtminstone på de tre körsångerskorna. Ninas och de manliga dansarnas kjoltyg(!) går i svart och stilen är betydligt modernare och edgigare än i det slovenska numret före. Resultatet är snyggt, men maskerar inte att låten aldrig riktigt tar sig - även om Nina gör allt man kan begära med den.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Sverige: Loreen - Euphoria
Se separat inlägg här.
Georgien: Anri Jokhadze - I'm the joker
Den georgiske jokern tycker det är svårt att ge sitt bästa när repen ligger så tidigt på dagen. Inte utan att man undrar vad vi ska behöva utsättas för på tisdag kväll då! Redan nu är numret löjligt överspelat med Anri inledningsvis som en röd munk för att sedan uppträdda i svart kryddat med strass och silver, matchande sina fyra körsångerskor som bär en hmm... porrigare variant på temat - kläder som dessutom tranformeras under numrets gång. Hemskhet hur man än vänder på det.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Turkiet: Can Bonomo - Love me back
Ah... idag föll bitarna på plats i det turkiska numret när scenkläderna åkte på. Teamet kryddar sin utstyrsel i vitt och grått med caper som blir en central del av numret, särskilt när de används för att illustrera det där skeppet som körkillarna formar omkring Can. Rätt kul och definitivt något som lär fånga tittarnas uppmärksamhet på tisdag - och lördag.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Tyskland: Roman Lob - Standing still
Roman låter sin radiopolerade pop tala för sig själv i ett väldigt avskalat nummer där den största effekten består i sångarens hundvalpsögon - vilket i och för sig inte är det sämsta. Sången sitter fint, men den magra inramningen med mörk bakgrund och några ensamma spottar ställer krav på låten som den väl inte riktigt lever upp till?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Frankrike: Anggun - Echo (You and I)
Hoppsan... Anggun bjöd på riktigt wobblig sång när hon repade på samma scen som en gymnastiktrupp idag. För inte hörde de väl ihop? Den där slöjan hör i alla fall ihop med en klänning designad Jean Paul Gaultier - men hur den ser ut får vi vänta ännu en vecka på att se. På tal om att klä på sig slängde för övriga dansarna av sig kläderna på överkroppen i sista genomkörningen idag. Det kanske kan generera några poäng åt Frankrike i år om det upprepas om en vecka - det som syntes idag lovar inte gott annars.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Italien: Nina ZilliL'amore È Femmina (Out of Love)
Förhandsfavoriten Nina spinner på låtens retrosoulkänsla med en stilenlig backdrop i svart och vitt med pulserande geometriska former och en tremannakör som framhävs i det annars sparsamma scennumret. Det var tydligt att Nina gick på sparlåga idag men jag kan ändå se en potential i det här om bara plattan trycks i mattan.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Azerbajdzjan: Sabina Babayeva - When the music dies
Värdlandet kommer att stå för ett av årets snyggaste nummer! Den souliga balladen levereras från en mörk scen där blickfånget utspelas på Sabinas och hennes körsångerskors klänningar. För som oaser i mörkret färgsätts nämligen deras vita klänningar väldigt snyggt av spotlights i varma färger, matchande elden som också syns på LED-skärmarna i bakgrunden, säkert en koppling till den slogan värdlandet slänger sig med - Land of fire. Med säker sång i finalen börjar jag tro på en riktigt fin slutplacering för Sabina.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Spanien: Pastora Soler - Quédate conmigo
Ok, jag är nog inte objektiv för fem öre här - detta är ju en av mina stora favoriter i år - men jag blir helt blåst av stolen av det här klippet. Pastora är grym - hon sätter varenda ton och den som påstår att det här är kallt och känslolöst har cyklat vilse helt. Framförandet väger med råge upp att jag inte tycker bakgrunden och färgerna är helt lyckade - må poängen rasa in på lördag.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Storbritannien: Engelbert Humperdinck - Love will set you free
The Hump repade sist idag - trots att han startar först i finalen lördag. Jag gillar faktiskt farbror Engelbert - det syns att det här är vad han pysslat med en livstid MEN - så där får inte tonartshöjningen och sluttonen låta på lördag. Euww. I övrigt får vi ett snyggt klassiskt nummer med ett balettdansande par och en ensam gitarrist som ackompanjerar Engelbert mot en färgskiftande himmel.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.
Repetitioner - dag VII Reviewed by Pierre on 10:56:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.