Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Repetitioner - dag VIII

Vi är framme vid den åttonde och sista dagen av individuella repetitioner av eurovisionbidragen -  imorgon väntar ju den första semifinalens båda första generalrepetitioner. Idag blir det andra repetitionstillfället för de fem sista bidragen i semifinal två samt för the Big 5 och värdlandet.

I vanlig ordning uppdaterar jag under dagen med klipp från de respektive repen tillsammans med mina kommentarer - och körschemat tillsammans med de olika körtiderna hittar du som vanligt i Eurovisionkalendern.

Estland: Ott Lepland - Kuula
Ott fick klara sig utan sig körsångerska idag - hon låg magsjuk på hotellet. Annars inga större förändringar här - Ott slängde av sig kavajen i värmen på scenen, annars känns han precis som på första repet hur säker som helst och känns given för en finalplats.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Slovakien: Max Jason Mai - Don't close your eyes
Alright, Max Jason har vaknat! Efter ett lamt förstarep så var det full fart idag! Han rör sig över hela scenen inklusive de båda catwalkerna och även bandet bjuder på en provkarta av klassiska rockposer. Det här kan inte räknas bort på torsdag!
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Norge: Tooji - Stay
Raowwwwr! Tooji gjorde ännu ett övertygande rep och lär bli finalist på torsdag om det fortsätter låta så här. Det är inget revolutionerande vi varken får se eller höra, men en klassisk schlagerrökare med ett väl genomfört dansnummer kryddat med pyro och en Tooji. Med ett schysst startnummer i finalen kan det här räcka långt.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Bosnien Hercegovina: Maya Sar - Korake ti znam
Men Gud... har du funderat över hur Cruella de Ville hade sett ut om hon varit en av karaktärerna i Dynasty? I så fall behöver du inte klura mer över det. Det här lär inte hjälpa årets snoozefest att jaga poäng - trots att det handlar om en prenumerant på finalplatser som dessutom får starta som näst sist ut så mååååste det väl bli bom den här gången?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Litauen: Donny Montell - Love is blind
Donny får fortsatt en massa skit för sin låt och sitt nummer, men jag håller fast vid att det litauiska stycket eurovisionkitsch är en stark finalkandidat, som nu dessutom får extra skjuts av hemskheterna strax före. Tycka vad man vill om låten, men Donnys framträdande är felfritt.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Storbritannien: Engelbert Humperdinck - Love will set you free
Bara dygnet efter premiärrepet är det alltså åter igen dags för the Big 5. The Hump är klädd i svart idag vilket gör sig snyggt mot den lika mörka bakgrunden i inledningen av låten då han blir som en solbränd silhuett i det sparsamma strålkastarljuset. Det här hade verkat riktigt lovande om det inte vore för den där sluttonen som lät lika hemsk idag som igår.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Frankrike: Anggun - Echo (You and I)
Anggun var frustrerad över att gårdagens rep filmades och publicerades. Förståeligt kanske, om jag var hon hade jag inte velat skylta med falsksången och det taffliga framförandet hon visade upp då. Det var ju dock bara rep och idag var det en smula säkrare - men jag förstår fortfarande inte varför man låter framförandet likna en workoutvideo.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Italien: Nina Zilli -L'amore È Femmina (Out of Love)
Oddsen för italiensk seger höjdes en bit efter gårdagen rep som uppenbarligen inte föll i god jord. Lite orättvist kan jag tycka, det var tydligt att Nina inte ens gick på halvfart - vilket bekräftas idag då vi fick se en helt annan Nina sedan hon hoppat i scenkläderna, en blå glittrig klänning - hela det retrosouliga numret lyfte. Jag tror här finns ännu mer att ge, underskatta inte Nina.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Azerbajdzjan: Sabina Babayeva - When the music dies
Jag säger det igen - azererna säljer sin låt på bästa möjliga sätt med ett av årets mest i ögonenfallande nummer. Effekten med de hmm... brinnande klänningarna är exakt vad låten behöver för att fastna - och idag satt dessutom sången en bra bit bättre än igår.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Spanien: Pastora Soler - Quédate conmigo
Spanjorerna har slipit flitigt på detaljer sedan igår, men sången... sången är exakt som igår - galet bra! Idag firade man dessutom in crescendot med en vindmaskin som drar igång precis lagom till tonartshöjningen. Very eurovisionish! Jag är så såld på det här! Nu återstår bara att se hur scenkläderna ser ut - ska vi gissa på något med ordentligt med tyg som vajar i vinden?
Se även video hos ESCDaily och escXtra.

Tyskland: Roman Lob - Standing still
Roman testade kläder vid dagens rep. Olika vid varje omtagning faktiskt - återstår att se vilket kit han väljer till den stora dagen. Annars finns inte mycket att säga här, sången är klockren, annars gör inte Roman mycket mer än just standing still.
Se även video hos ESCDaily och escXtra.
Repetitioner - dag VIII Reviewed by Pierre on 12:49:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.