Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Röstavlämningsordningen talar för Sverige?

Nu i eftermiddag har EBU avslöjat vilken ordning länderna kommer att avlämna sina röster i kvällens final av Eurovision Song Contest. Ordningen sätts ihop efter hur jurygrupperna röstade igår kväll för att få en så spännande omröstning som möjligt. För Sveriges del innebär det att vi vill att länderna som tänker rösta på oss lämnar sin röster så sent som möjligt - och en koll på listan säger att det ser väldigt ljust ut på den fronten!

Av de 42 röstande länderna så avlämnar nämligen ingen av våra nordiska grannar och trogna poängleverantörer sina röster förrän det är dags för land nummer 26 - Island. Sedan följer våra polare på ett pärlband innan de sista rösterna lämnas av Israel - ett av de två länder som tyckte Eric Saade var värd en tolva ifjol.

Nu innebär inte detta att segern är klar. Ordningen kan innebära flera scenarion, varav inte alla är fördelaktiga. Det mest troliga är att man försöker maskera vinnaren genom att inledningsvis låta omröstningen bli så jämn som möjligt, oavsett hur hur slutresultatet kommer att se ut - den angivna röstningsordningen antyder att det kan vara Euphoria som drar ifrån under den andra halvan. EBU kan dock tänkas ställa upp andra scenarion beroende på hur poängutfallet har blivit och vilken dramaturgi man väljer. Det kan till exempel innebära att ett land drar ifrån ordentligt för att bara nästan hinnas ikapp eller, hemskhet, att ett land rycker åt sig en ledning men förlorar den när sista landet avlämnar sina röster.

Sveriges röster avlämnas av Sarah Dawn Finer som tjugosjunde land - förhoppningsvis i skepnad av EBU-tanten Lynda Woodruff.

I den här ordningen avlämnar länderna rösterna ikväll:
Albanien, Montenegro, Rumänien, Österrike, Ukraina, Vitryssland, Belgien, Azerbajdzjan, Malta, San Marino , Frankrike, , Storbritannien, Turkiet, Grekland, Bosnien Hercegovina, Moldavien, Bulgarien, Schweiz, Slovenien, Cypern, Kroatien, Slovakien, Makedonien, Nederländerna, Portugal, Island, Sverige, Norge, Litauen, Estland, Danmark, Irland, Lettland, Spanien, Finland, Georgien, Italien, Serbien, Tyskland, Ryssland, Ungern, Israel.

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Röstavlämningsordningen talar för Sverige? Reviewed by Pierre on 17:09:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.