Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Slovenien: Eva Boto - Verjamem

Eva Boto - Verjamem

Jag har ingen statistik över hur många av senare års eurovisionartister som först såg rampljuset i någon av alla dessa tvsända talangshower - Idol, X Factor, Talang, The Voice och deras motsvarigheter i deltagarländerna - men antalet är stort. Även Sverige har ju bidragit med sina strån till den stacken genom att skicka Fame, Anna Bergendahl och i år Loreen. I år slog sig Slovenien på att göra hela sin nationella uttagning till just en sådan show.

Redan i oktober drog Misija Evrovizija igång med sin första tävlingsomgång med 32 tävlande sedan tvteamet åkt landet och rike runt för att via auditions vaska fram talanger. Enligt känd modell eliminerades sedan deltagarna i dussinet tävlingsomgångar innan det var finaldags för de två som lyckats klamra sig fast hela vägen till final. Sextonåriga Eva Boto ställdes mot de lika sextonåriga systrarna Eva och Nika Prusnik i en duell där båda parterna först fick framföra vardera tre handplockade låtar vilket ledde fram till en superfinal mellan parternas mest populära låtar. De röstande tvtittarna föredrog Evas Verjamem (Jag tror) före systrarnas Konichiwa - och årets maratonuttagning var avgjord.

Att den pampiga balkanballaden Verjamem känns som en Molitva light är ingen slump - upphovsmannen Vladimir Graić ligger bakom dem båda två, här dessutom i samarbete med nästan lika eurovisionmeriterade Hari Mata Hari. Med den bakgrunden är det som uppgjort för en stor skopa eurovisionkärlek från mig. Och visst finns den där. Låten ligger fint i min påse - problemet är att unga Eva inte riktigt lyckas fylla upp den väl tilltagna balladkostymen. Med en mer rutinerad sångerska som inte bara klarar låten tekniskt utan dessutom kan förmedla låtens känsla hade betyget blivit högre - nu är jag mer sansad. Håller Evas nerver för en stor scen tror jag dock på goda chanser till en finalplats i Baku.

Bidragets upphovsmän: Vladimir Graić, Hari Mata Hari och Igor Pirkovič
Bidragets startnummer: Nummer 9 i semifinal II.
Bidragets text

Sloveniens fem senaste bidrag:
2007: Alenka Gotar - Cvet z juga (semi 7a, final 15e)
2008: Rebeka Dremelj - Vrag naj vzame (semi 11a)
2009: Quartissimo feat. Martina - Love Symphony (semi 16e)
2010: Ansambel Roka Žlindra & Kalamari - Narodnozabavni rock (semi 16e)
2011: Maja Keuc - No one (semi 3a, final 13e)

Sloveniens bästa placering:
Som bäst har Slovenien blivit sjua två gånger, 1995 med Darja Švajgers Prisluhni mi och 2001 med Nusa Derendas Energy.

Läs även andra bloggares åsikter om
Slovenien: Eva Boto - Verjamem Reviewed by Pierre on 18:23:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 3/5 från mig också. Fin balkanballad med alla de rätta ingredienserna, men det är ingen "Lane moje". Jag tror att den kan ta sig till final.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.