Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Spanien: Pastora Soler - Quédate conmigo

Pastora Soler - Quédate conmigo

Det har så smått börjat se ljusare ut på resultatfronten för the Big Five på senare år - med undantag för Spanien. Trots att landet har vänt ut och in på sig med en hel rad av kreativa uttagningsformat under de senaste åren så vill det sig inte - under de åtta senaste eurovisionupplagorna har de aldrig hamnat högre än den femtondeplats Daniel Diges nådde i Oslo med Algo pequeñito för två år sedan. Förmodligen var det därför tvbolaget TVE i år lade de spektakulära uttagningarna på hyllan och tog saken i egna händer och valde sin artist själva istället.

För redan i december annonserade TVE att man tänkt skicka sångerskan Pastora Soler, född Pilar Sánchez Luque, till Baku med en låt tittarna tillsammans med en jury väljer i en tvshow. Så fick det bli, 33-åriga Soler, som är väletablerad i hemlandet sedan genombrottet på 90-talet fick med sig tre låtar till en direktsänd final i januari där man var rörande överens om att hon tar med sig Quédate conmigo, en stor klassisk ballad med svenska upphovsmän, ut i Europa.

Jag älskar klassiskt uppbyggda ballader som bara växer låten igenom innan de via en tonartshöjning exploderar i ett fläskigt crescendo - och det här är ett riktigt välartat exempel på sådana. Pastora är dessutom en rutinerad sångerska med en passionerad och stark röst som ger låten karaktär. Ror hon låten i land lika snyggt live i Baku som hon gör på studioversionen bör Spanien om det finns någon rättvisa ha sin bästa placering på mången god dag som i en liten ask - även om det här nog är för konservativt för att kunna nå de riktiga topplaceringarna.

Bidragets upphovsmän: Antonio Sánchez, Thomas G:son och Erik Bernholm
Bidragets startnummer: Nummer 19 i finalen.
Bidragets text

Spaniens fem senaste bidrag:
2007: D'Nash - I Love You Mi Vida (final 20e)
2008: Rodolfo Chikilicuatre - Baila El Chiki Chiki (final 16e)
2009: Soraya Arnelas - La Noche Es Para Mí (The Night Is For Me) (final 24a)
2010: Daniel Diges - Algo pequeñito (final 15e)
2011: Lucía Pérez - Que me quiten lo bailao (final 23a)

Spaniens bästa placering:
Spanien har vunnit Eurovision Song Contest två gånger och två gånger på raken dessutom - men det är länge sedan nu. Vinsterna kom 1968 och 1969 med först Massiel och La la la och sedan den fyrdelade vinsten för Salomé och Vivo Cantando året därpå.

Läs även andra bloggares åsikter om
Spanien: Pastora Soler - Quédate conmigo Reviewed by Pierre on 14:35:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 4/5 från mig. Rysningar! Hur bra är hon inte?! Den påminner väldigt mycket om Leona Lewis version av "Run" vilket jag ger tummen upp. Det enda som gör att det inte blir en full 5:a är att den är lite för mycket gammelschlager. Men jag tror att det sena startnumret i kombination med det svulstiga crescendot kommer att generera i en topp 10-placering. Väl värt i så fall.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.