Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Storbritannien: Engelbert Humperdinck - Love will set you free

Engelbert Humperdinck - Love will set you free

Det är dags att kika närmare på bidragen från the Big 5 - länderna som varje år har den tveksamma fördelen att vara direktkvalificerade till Eurovision Song Contests final eftersom de står för en så stor del av intäkterna till tävlingen. Jag säger tveksam eftersom de fem länderna inte precis varit bortskämda med topplaceringar sedan regeln infördes - vilket somliga menar beror på att deras låtar inte exponerats förrän först i finalen. De senaste åren har vi dock sett tecken på att hela sanningen inte står att finna där. För två år sedan lyckades ju Tyskland vinna och ifjol blev ju Italien silvermedaljörer vid sin comeback - och i år finns nära nog hela kvintetten med bland förhandsfavoriterna. Ska 2012 bli ett riktigt framgångsår för de fem stora?

Jag var inte särskilt imponerad när brittiska BBC avslöjade att man dammat av den nu 76-årige Engelbert Humperdinck för att plocka med honom till Baku. Humperdinck, född Gerry Dorsey, må ha sålt 150 miljoner album världen över sedan debuthiten Release me - men det var ju också 40 år sedan han senast hade en hit. En viss förväntan lyckades man dock piska upp när det avslöjades att tävlingslåten skulle skrivas av Sacha Skarbek och svensken Martin Terefe, ett team som skapat hits åt artister som Adele och James Morrison.

När Love will set you free presenterades visade det sig att Engelbert har rösten i behåll - och att man plockat fram en riktigt schysst ballad med romantiska förtoner. I händerna på en samtida artist hade det här kunnat bli en riktig hit - men i det här läget får nog britterna snarare vara glada att den räddar dem från att åter bli ett spektakel. Låten lär garanterat skrapa ihop tillräckligt poäng för en värdig placering, men jag är nog rädd att britterna snarare tappar poäng på att ställa en farbror med Las Vegas-looks och ranelidbränna vid mikrofonen än att vinna dem på hans gamla meriter.

Bidragets upphovsmän: Martin Terefe och Sacha Skarbek
Bidragets startnummer: Nummer 1 i finalen.
Bidragets text

Storbritanniens fem senaste bidrag:
2007: Scooch - Flying The Flag For You (final 23a)
2008: Andy Abraham - Even If (final 25a)
2009: Jade Ewen - It's My Time (final 5a)
2010: Josh Dubovie - That sounds good to me (final 25a)
2011: Blue - I can (final 11a)

Storbritanniens bästa placering:
Genom åren har Storbritannien skrapat ihop fem segrar: Sandie Shaw vann med Puppet on a string 1967, Lulu med Boom bang-a-bang 1969, Brotherhood of Man med Save your kisses for me 1976, Bucks Fizz med Making your mind up 1981 och Katrina & the Waves med Love Shine a Light 1997.

Läs även andra bloggares åsikter om
Storbritannien: Engelbert Humperdinck - Love will set you free Reviewed by Pierre on 12:59:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 4/5 från mig. Åtminstone i studioversionen för nu har jag ju faktiskt hört rep-versionerna och jag håller med dig. Hemskt sura toner på sina håll. Men låten i sig är ju dock riktigt vacker. Älskar att den är enkel och minimalistisk till sin karaktär, men tack vare hans fylliga röst så blir den ändå lite svulstig på ett härligt sätt. Love it! Tror på en placering mellan 8-16.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.