Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tiondeplatsen delad i andra semifinalen

Efter den första semifinalen avslöjade EBU att den röstande juryn och tvtittarna inte varit särskilt överens, men att man ändå enats om åtta av de tio finalisterna med juryn och tvtittarna hjälp vars ett bidrag vidare till final.

När man nu ger oss hintar om resultatet i den andra semifinalen berättar man att juryn och tvtittarna var ännu mindre överens i går kväll. Man var bara eniga om sex av de tio finalisterna vilket ledde till att två bidrag kunde ta sig final tack vare tvtittarnas hjälp och lika många med hjälp av juryn.

Dessutom var tiondeplatsen delad för första gången sedan semifinalerna introducerades 2004 - två bidrag hamnade på exakt samma poäng. Man fick ta till regeln som säger att om två bidrag hamnar på lika poäng vinner den som fått poäng från flest länder för att skilja dem åt - och därmed avgöra vilken av dem som skulle till final och vilken som skulle slås ut. Det kommer nog att kännas en smula jobbigt för landet som knuffades bort med så liten marginal när alla resultaten offentliggörs efter lördagens final...

Läs även andra bloggares åsikter om
Tiondeplatsen delad i andra semifinalen Reviewed by Pierre on 18:10:00 Rating: 5

Inga kommentarer:

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.