Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Turkiet: Can Bonomo - Love me back

Can Bonomo - Love me back

Det kan inte ha varit särskilt kul för Yüksek Sadakat att åka hem till Turkiet efter att ha tävlat i Düsseldorf förra året. Inte bara bommade de en finalplats med sin Live it up, misslyckandet innebar också att Turkiet bröt en svit av sexton år på raken i Eurovision Song Contests final - med god marginal tävlingens längsta. Nu är istället Rysslands svit med tolv raka finaler den längsta - medan Turkiet börjar om på noll.

I vanlig ordning valde det turkiska tvbolaget TRT ut landets eurovisionrepresentant internt. Den här gången föll valet på den mångsidige men på hemmaplan relativt okände Can Bonomo - som kan skriva såväl professionell musiker, låtskrivare, tvprogramledare som radioproducent på visitkortet. Tävlingslåten Love me back som han skrivit själv presenterades i en tvshow i februari. Can beskriver själv sin musik som istanbulisk indie och om nu hans låt för Baku omfattas av detta innebär det ett trallvänligt och taktfast steg mot turkiska rötter - kryddat med blött salta stänk.

Låten beskriver ju en sjömans kärlek och hans bön om att få den besvarad, ett tema som också illustreras i den officiella videon nedan. Just där någonstans ligger nog också hindret för att den ska kunna få min fulla kärlek. Det blir liksom lite för mycket hej hå och en flaska med rom för att jag ska kunna ta det på fullaste allvar, som om låten snarare vore soundtrack till Pirates of the Caribbean än ett eurovisionbidrag. Gör Can bra ifrån sig på scenen är jag trots min egen skepticism ganska säker på att Turkiet åter slår in på finalspåret i år - men jag tror inte på någon särskilt framskjuten placering i finalen.

Bidragets upphovsman: Can Bonomo
Bidragets startnummer: Nummer 13 i semifinal II.
Bidragets text

Turkiets fem senaste bidrag:
2007: Kenan Doğulu - Shake It Up Shekerim (semi 3a, final 4a)
2008: Mor ve Ötesi - Deli (semi 7a, final 7a)
2009: Hadise - Düm tek tek (semi 2a, final 4a)
2010: maNga - We could be the same (semi 1a, final 2a)
2011: Yüksek Sadakat - Live it up (semi 13e)

Turkiets bästa placering:
Turkiet fick en efterlängtad första seger 2003 då Sertab Erener vann med Everyway that I can, landets hittills enda seger.

Läs även andra bloggares åsikter om
Turkiet: Can Bonomo - Love me back Reviewed by Pierre on 18:08:00 Rating: 5

4 kommentarer:

 1. Snålt med poäng... jag ger Turkiet 4,5 ;-)Kanonskön låt!

  SvaraRadera
 2. @Anonym: Smaken är ju som baken - jag tycker nog att jag har anledning att hålla fast vid mitt betyg ;)

  SvaraRadera
 3. 2/5 från mig. Nä, jag gillade faktiskt deras Kiss-inspirerade låt från ifjol bättre än jag gillar detta. Jag har svårt för tjatigheten och när han sjunger "nana nanananananaaa" får jag rysningar - och inte av det bra slaget. Catchy men lite too much. Håller med dig helt och fullt Pierre. Tror också på final, men ingen större framgång väl där.

  SvaraRadera
 4. Fantastiskt låt och sjukt snygg grabb!!! Loreen ska förstås vinna men Bonomo får helst gärna hamna 2a

  SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.