Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Tyskland: Roman Lob - Standing still

Roman Lob - Standing still

I förra årets eurovisionfinal i Düsseldorf rådde det stor oenighet om vart segern skulle gå. De åtråvärda tolvpoängarna spreds hejvilt över startfältet - faktiskt fick hela 20 av de 25 finalisterna en sådan med sig hem. Ett sådant scenario gynnar de där låtarna som kan funka hos de flesta utan att nödvändigtvis vara någons stora favorit - precis samma princip som används när reklamradiostationerna sätter ihop sina spellistor. Beskrivningen stämmer också ganska väl in på låten som till slut vann förra året. Ell & Nikkis Running scared vann trots att den bara fick tolvpoängaren från tre länder samtidigt som faktiskt hela tretton länder lämnade den helt poänglös. Jag tror inte att azererna skapat en eurovisionklassiker. I år tror jag att Tyskland har valt precis samma typ av låt - men inte att vi får en lika jämn resultatlista.

Tyskland behöll i år det framgångsrika uttagningsformatet man använt sedan Lenas seger för två år sedan, vilket i år alltså fick namnet Unser Star für Baku. Man dammsög alltså ännu en gång Tyskland på talanger för att sedan på Idol-manér låta dem slås ut i direktsända deltävlingar. Den här gången var det dock snabbt tydligt vartåt det barkade. Samtliga deltävlingar utom den allra första vanns nämligen av samme tävlande - och det höll hela vägen in i kaklet. Segern gick till 21-årige Roman Lob, i slutfinalen sjungande en radiovänlig popballad i midtempo, Standing still.

Som jag mer än antydde i inläggets inledning tror jag på ett riktigt hyggligt resultat för Roman och hans strömlinjeformat polerade ballad i Baku. Jag gillar låten och reklamradiostationerna lär älska den - den gör sig inte ovän med någon, men på bekostnad av allt vad originalitet heter. Visserligen har vi hört låten i mången upplaga förut, men det gör inte ont att höra den igen och det skadar sannerligen inte heller att Roman gör sig bra i en kamera. Standing still lär få poäng från både höger och vänster - tillräckligt för en hygglig mittplacering, med flyt kanske ända upp i topp tio.

Bidragets upphovsmän: Wayne Hector, Jamie Cullum och Steve Robson
Bidragets startnummer: Nummer 20 i finalen.
Bidragets text

Tysklands fem senaste bidrag:
2007: Roger Cicero - Frauen regier'n die Welt (final 19e)
2008: No Angels - Disappear (final 23a)
2009: Alex Swings Oscar Sings - Miss Kiss Kiss Bang (final 20e)
2010: Lena Meyer-Landrut - Satellite (final 1a)
2011: Lena Meyer-Landrut - Taken by a stranger (final 10a)

Tysklands bästa placering:
Tyskland har ju numera två segrar på meritlistan. NicoleEin bißchen Frieden från 1982 stog länge för den enda, men för två år sedan såg ju Lena Meyer-Landrut till att listan utökades med en andra i och med Satellite.

Läs även andra bloggares åsikter om
Tyskland: Roman Lob - Standing still Reviewed by Pierre on 16:44:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 2/5 från mig. Visst är det en riktig låt som skulle kunna spelas i radio - 2004 kanske. För ingen lyssnar på sånt här länge, det är skittråkigt och hopplöst daterat. Dock inte dåligt och han är ju extremt charmig och hittar han kamerorna kan det bli en placering runt 10-strecket.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.