Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ukraina: Gaitana - Be my guest

Gaitana - Be my guest

Minns du förra årets bidrag från Ukraina? Själv hör jag till dem som verkligen gillade Mika Newtons Angel redan från start, men jag gissar att du även om du febrilt försöker minnas låten trots allt kommer ihåg framförandet - kanske inte Mikas, men sandkonstärinnan Kseniya Simonovas. Somliga hävdar att det var hennes fantastiska sandillustrationer på de gigantiska LED-skärmarna bakom Mika som gav Angel en fjärdeplats i Düsseldorf - och tro vad man vill om det, men det råder ingen tvekan om att ukrainarna vet hur man bjuder på stor show. Jag gissar att vi får en sådan i år också.

Efter sedvanligt bollande med startdatum och deltagarantal gick Ukrainas final till slut av stapeln med 21 deltagare i vad som stundtals lät som ett nationellt mästerskap i falsksång. Men så omfattade också startfältet till större delen debutanter. Det blev dock ingen sådan som vann. Segern gick nämligen till den rutinerade ukrainsk-kongolesiskan Gaita-Lurdes Essami - med artistnamnet Gaitana - efter att hon blivit juryns favorit och tvtittarnas tvåa vilket gav en segermarginal med tre poäng ner till tvåan, min förhandsfavorit Dance med Max Barskih.

Låt oss först konstatera att Gaitana har en fantastisk pipa - men sedan blir jag tvungen att plocka fram motorsågen. Att Be my guest kommer att användas för att heja fram Ukraina i sommarens fotbolls-EM säger en del. Ukrainarna har lyckats skrämma fram ett fläskigt stycke sunkig vulgo-house som förskräckt legat gömt sedan 90-talets inledning, försett det med en ursäkt till text för att sedan låta den gapas fram av Gaitana ackompanjerad av enerverande nanananana-körer. Näst intill olyssningsbart i mina öron - men med hjälp av omedelbarheten i låten och den förväntade stora showen tippar jag att Ukraina i vanlig ordning promenerar till final och sedan får en hygglig placering där. Men jag har gärna fel den här gången.

Bidragets upphovsmän: Gaitana och KIWI Project
Bidragets startnummer: Nummer 7 i semifinal II.
Bidragets text

Ukrainas fem senaste bidrag:
2007: Verka Serduchka - Dancing Lasha Tumbai (final 2a)
2008: Ani Lorak - Shady Lady (semi 1a, final 2a)
2009: Svetlana Loboda - Be My Valentine (Anti-Crisis Girl) (semi 6a, final 12a)
2010: Alyosha - Sweet people (semi 7a, final 10a)
2011: Mika Newton - Angel (semi 6a, final 4a)

Ukrainas bästa placering:
Redan andra gången Ukraina deltog tog de hem sin första seger. Året var 2004 då Europa föll för Ruslanas Wild Dances.

Läs även andra bloggares åsikter om
Ukraina: Gaitana - Be my guest Reviewed by Pierre on 20:15:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 3/5 från mig. För mig är detta eurovision-glädje. Tror precis som du att låten kommer att ramas in av ett snyggt nummer. Vad som drar ner låten är att den är lite tjatig och att jag tycker att Gaitanas röst är lite jobbig. I semin är jag faktiskt osäker på hur det ska gå. Nästan varenda låt i denna semi skulle kunna gå till final och någon favorit måste ju falla. Jag tror att detta kan bli den låten som faller hårdast. Jag gissar att det kan bli så att Ukraina bryter sin snygga svit med finalplaceringar med denna låt.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.