Top Ad unit 728 × 90

Senaste nytt

recent
no

Ungern: Compact Disco - Sound of our hearts

Compact Disco - Sound of our hearts

Eurovisionfansen, de där som lever med tävlingen under i stort sett hela året, har oftast följt och älskat tävlingen länge. Det för med sig att många är en smula motsträvig till förändringar i tävlingen - den ska ju helst vara som den var då, när man först lärde sig älska tävlingen. Det avspeglas till exempel när fansen röstar fram sina favoriter bland årets bidrag. Ofta favoriseras bidrag som låter som eurovisionbidragen lät förr. Sådana har sällan lyckats särskilt bra i tävlingen under senare år varför det har kommit att ses som en dödens kyss att bli fansens favorit. Just nu struntar vi i att årets favorit bland fansen tveklöst heter Euphoria och konstaterar att förra årets stora fanfavorit Kati Wolf med What about my dreams inte alls levde upp till fansens förväntningar - utan fick nöja sig med plats 22 i Düsseldorf.

Hennes favoritskap ledde dock till att tittarsiffrorna för tävlingen rakade i höjden i Ungern i fjol vilket fick ungrarna att satsa på en öppen uttagning i år. Under namnet A Dal genomfördes två semifinaler följda av en  final där tittarna först fick halvera startfältet varefter en jury fick välja ut vinnaren bland återstående bidrag. Valet föll på fyrmannabandet Compact Disco som trots en kort karriär hör till senare års mest framgångsrika hemma i Ungern. Deras tävlingslåt Sound of our hearts är lågmält electroblippande på ett klassisk eurovisiontema - att vi trots olikheter kan och måste mötas.

I sin studioversion hör Sound of our hearts till mina favoriter i år, men det är ju inte den vi kommer att få höra i Baku. Live faller den dessvärre platt, dels för att bandet inte gör något för att lyfta sin låt på scenen men framför allt på grund av en okarismatisk och inte alltför tonsäker sångare - och det håller inte låten för. Om inget dramatiskt händer inför det stora allvaret räknar jag därför med att Ungern bommar finalen i år.

Bidragets upphovsmän: Behnam Lotfi, Gábor Pál, Attila Sándor och Csaba Walkó
Bidragets startnummer: Nummer 15 i semifinal I.
Bidragets text.

Ungerns fem senaste bidrag:
2005: NOX - Forogj Világ (semi 5a, final 12a)
2007: Magdi Rúzsa - Unsubstantial Blues (semi 2a, final 9a)
2008: Csézy - Candlelight (semi 19e)
2009: Zoli Ádok - Dance With Me (semi 15e)
2011: Kati Wolf - What about my dreams? (semi 7a, final 22a)

Ungerns bästa placering:
Ungern var en lyckosam debutant 1994 då Friderika Bayer tog sig ända upp till fjärdeplatsen med Kinek Mondjam El Vétkeimet - en placering de ännu inte lyckats överträffa.

Läs även andra bloggares åsikter om
Ungern: Compact Disco - Sound of our hearts Reviewed by Pierre on 20:37:00 Rating: 5

1 kommentar:

  1. 3/5 från mig. Gillar den ganska mycket och det är en "riktig" låt som påminner om något från Hurts debutskiva. Och det är inte fel i min bok, men den lyfter aldrig riktigt. Tror dessvärre inte att den har någon större chans att gå till final. Den kan nog anses vara för blek tyvärr, men jag håller en tumme för ungrarna.

    SvaraRadera

All Rights Reserved by Pierre's Schlager © 2014 - 2015
Powered By Blogger

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *

Använder Blogger.